Evelien van Dort

Auteur

Ben je op zoek naar leuke kinderboeken voor je zoon of dochter, ga dan voor de boeken van Evelien van Dort! Deze schrijfster heeft ruim 65 boeken op haar naam staan en wordt door kinderen in verschillende landen in Europa en zelfs in Amerika en Australië gelezen! De boeken van Evelien van Dort bestel je uiteraard bij Kok Boekencentrum, al 100 jaar een betrouwbare uitgever en aanbieder van (theologische) boeken!

Het thema van de boeken van Evelien van Dort

Evelien van Dort is geboren op 6 mei 1961 in Meadi, een dorp in Egypte. Toen ze drie was verhuisde ze naar Nederland, waar ze op de basisschool al dagboeken vol schreef en veel las. Hier heeft de passie voor schrijven zich ontwikkeld. Evelien houdt van buiten zijn en dieren, waardoor ook veel van de verhalen in haar boeken over avonturen van kinderen met dieren gaan. Als klein meisje had ze al verschillende huisdieren en toen ze naar een huis met een grote tuin verhuisde, had ze verschillende boerderijdieren.

De maatschappelijke betrokkenheid van deze schrijfster

Evelien van Dort wordt vanwege haar befaamde kinderboeken, die te koop zijn bij Kok Boekencentrum, veel gevraagd om aan kinderen op school of in de bibliotheek over haar boeken te vertellen. Voor ouders houdt ze lezingen over haar mooiste kinderboeken. Ze is graag maatschappelijk betrokken bij het stimuleren van lezen voor kinderen. Om deze reden, in combinatie met haar literaire oeuvre, is ze zelfs geridderd! Naast het schrijven, is Evelien van Dort werkzaam als kinderfysiotherapeute.

Bestel direct deze leuke kinderboeken uit onze webshop

Is jouw kind ook gek op avonturen beleven en dieren? Dan zijn de boeken van Evelien van Dort een echte aanrader voor ze! Je bestelt ze direct in onze webshop. Weet je niet welk boek mee te beginnen? Ga dan voor haar boek Ster de knuffelpony. Hiermee won Evelien van Dort in 2009 de EigenWijsPrijs, de Christelijke kinderpublieksprijs. Indien je ook op zoek bent naar vermakelijke boeken voor volwassenen, bekijk dan zeker de romans van Elizabeth Musser of kies voor een van onze Christelijke gedichtenbundels! Wil je advies ontvangen bij het uitzoeken van een geschikt boek, neem dan contact met ons op via promotie@kokboekencentrum.nl.

Volg Evelien van Dort

Boeken van Evelien van Dort