Kerkenwerkagenda

De nieuwe maand is begonnen; oktober! Deze maand is er dan ook een speciale dag. Op maandag 31 oktober vindt namelijk de jaarlijkse Protestantse lezing plaats. Deze keer is de lezing een speciale editie van het succesvolle Jacobidebat, een initiatief van de Utrechtse community ViaJacobi. Tijdens dit debat wordt er een gesprek gevoerd over secularisatie, sporen van zingeving in de samenleving, nieuwe vormen van zingeving en welke rol het christendom daarin speelt. (Bron: Protestansekerk.nl)
Meer weten over deze speciale dag? Lees dan hier verder!


Sprekers zijn ds. René de Reuver, scriba generale synode & Annemiek Schrijver, o.a. presentator van het tv-programma De Verwondering en hoofdredacteur van het gelijknamige tijdschrift. De avond wordt gepresenteerd door Elbert Smelt, o.a. leadzanger van de populaire christelijke band Trinity, presentator van kinderprogramma's en de podcast Kerk&Ik.

's Middags vindt er een proeverij van nieuwe vormen van christendom plaats (zie hieronder). Deze wordt georganiseerd door Pauline Weseman (journalist voor o.a. Trouw en Volzin) en Johan Roeland (VU). Van deze proeverij komen 's avonds elementen terug. O.a. neemt Pauline Weseman deel aan het panelgesprek tijdens het debat.
 

De Proeverij is georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Kerk, de Vrije Universiteit Amsterdam, dagblad Trouw en Pauline Weseman. Financieel is De Proeverij mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds Kerk en Wereld.
Er zijn deze middag drie workshopronden. Je kunt drie workshops volgen in drie ronden. Van die drie workshops zijn er twee naar keuze. In een willekeurige derde workshopronde werk je aan het gezamenlijke kunstwerk van Bob Venus en/of ben je met medebezoekers in gesprek over het christendom van de toekomst: een nieuw licht op een eeuwenoud verhaal. (Bron: Protestansekerk.nl)

Lijkt het je leuk om bij deze dag aanwezig te zijn? Klik dan op deze knop en meld je aan!
 


Vind je het moeilijk om op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen die in het komende jaar gaan gebeuren? Dan hebben we een oplossing voor je! Namelijk de kerkenwerkagenda 2023! Deze agenda is onmisbaar voor werkers in de kerk die hun activiteiten willen plannen. De unieke kenmerken van deze agenda:
handzaam formaat; bijbelleesrooster in het calendarium opgenomen; namen van zondagen, kleuren van het kerkelijk jaar; feest- en gedenkdagen van meerdere religies; jaarplanner voor 2023 en 2024; aparte bladzijde voor de zondag. De agenda begint bij het begin van het nieuwe kerkelijk jaar, 27 november 2022 en eindigt 31 december 2023. 


Insert Image
Insert Image