Top 10 Romans

Vind hier onze top 10 romans. Met nieuwe boeken van onder andere Jody Hedlund, Lynn Austin en Marianne Grandia. 

In ‘Het kersenspoor’ van Sarah Steele redt een dappere schooljuf tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van talloze Joodse kinderen. De kersenboomgaard waar zij woont vormt het middelpunt van wat de ‘kersenroute’ genoemd wordt. Via deze route worden de kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker…

Ruim zeventig jaar later vindt een jonge vrouw een brief van haar overleden grootmoeder, waarna ze op onderzoek uit gaat. Hoe is het afgelopen met de dappere vrouw die zo veel kinderen wist te redden, maar die uiteindelijk zelf ook moest vluchten?

In Chicago gaat een wereld voor Violet open. Maar niet alleen de grote stad en de sprankelende Wereldtentoonstelling doen haar hart sneller kloppen. Tante Agnes introduceert Violet in de betere kringen en koppelt haar aan een rijke jongeman; grootmoeder neemt haar mee naar de armste wijken en stelt haar voor aan een vrijgezelle evangelist; tante Matilda vergezelt haar naar demonstraties voor vrouwenkiesrecht en vindt dat Violet helemaal niet moet trouwen. En tante Birdie - die in het verleden leeft - herhaalt alleen maar dat Violet moet trouwen uit liefde. Maar wat is liefde? Wanneer Violet de geheimen van haar familie ontrafelt, ontdekt ze vooral zichzelf.


In ‘De bron van liefde’ van Lynn Austin komt arts Jimmy Barnett getraumatiseerd terug van de Tweede Wereldoorlog. Zijn beste vriendin Peggy Serrano herkent hem niet meer. Hij is er zo slecht aan toe dat hij op een psychiatrische afdeling belandt.

Samen met de ouders van Jimmy probeert Peggy erachter komen wat er gebeurd is. Waarom is hij de zin om te leven kwijtgeraakt? Tussen zijn spullen vinden ze een foto van een mysterieuze vrouw… Wat heeft zij met Jimmy te maken?

Wanneer Jim te maken krijgt met verlies en problemen, zakt de grond steeds verder onder zijn voeten weg. Hij wordt verteerd door verdriet en schuldgevoel en sluit zich af voor de mensen om hem heen. Ook worstelt hij met vragen over Gods trouw.

Wijkverpleegkundige Meike gaat na haar scheiding terug naar haar geboorteplaats en probeert daar samen met haar dochtertje Emma een nieuw leven op te bouwen. Haar ontmoetingen met Jim maken het er niet eenvoudiger op. Of kan misschien juist híj haar helpen?


In ‘Door jouw ogen’ van Nicole Deese maken we kennis met Molly McKenzie, een populaire beauty-influencer. Om in aanmerking te komen voor een baan als presentatrice van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, gaat Molly als vrijwilliger meedraaien met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Daar komt ze zichzelf genadeloos hard tegen. Ze dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar terwijl haar band met de kinderen groeit, ziet ze in dat ze het al die tijd bij het verkeerde eind had. En Silas Whittaker, de leider van de groep, blijkt een lastige man om mee te werken… maar ook een heel aantrekkelijke.

6. De boekhandel van het verzet

In ‘De boekhandel van het verzet’ van Sarah Sundin neemt de Amerikaanse ballerina Lucie haar favoriete Engelstalige boekhandel over, zodat de Joodse eigenaren kunnen ontsnappen. Ze helpt het verzet door geheime boodschappen tussen de bladzijden van de boeken te verstoppen.

Als ze landgenoot Paul Aubrey ontmoet, bloeit er iets moois op. Lucie denkt alleen dat Paul onder een hoedje speelt met de Duitsers…en hij kan haar het werkelijke doel van zijn missie niet vertellen.


'Belofte van liefde' van Susan Anne Mason: in dit derde deel over de Ierse immigrantenfamilie O'Leary viert de romantiek hoogtij.

Wanneer haar moeder een beroerte krijgt, pauzeert Deirde O'Leary haar studie geneeskunde om voor haar te kunnen zorgen. Ze roept de hulp in van de knappe dokter Matthew Clayborne. Maar Matthew heeft andere prioriteiten: als weduwnaar is hij als enige verantwoordelijk voor de zwakke gezondheid van zijn dochtertje Phoebe. Maar als Matthew en Phoebe op het landgoed van de O'Leary's komen logeren, blijkt het leven een verrassing voor hen in petto te hebben...

In ‘Wat blijft is liefde’ van Jody Hedlund moet het weesmeisje Sophie Neumann een moeilijke keuze maken. Door een aantal ongelukkige gebeurtenissen en misverstanden is zij gescheiden geraakt van haar oudere zussen. Nu woont ze al een aantal jaar alleen in New York. Ze heeft twee jonge kinderen onder haar hoede, van wie ze houdt alsof die van haarzelf zijn en ze is vastbesloten om hen niet in de steek te laten. Maar door een vervelende gebeurtenis moeten ze opeens de stad ontvluchten. Sophie besluit met de kinderen mee te reizen met de Kindertrein. Met een groep weeskinderen reizen ze zo naar het westen, in de hoop daar een nieuw leven te kunnen beginnen. Maar dan komt Sophie voor de moeilijkste keuze van haar leven te staan…


In ‘Kom terug’ van Jody Hedlund zoekt wetenschapper Marian Creighton samen met haar vader naar een medicijn tegen een genetische ziekte waaraan haar zus lijdt en waaraan haar moeder is overleden.

Als haar vader plotseling in coma raakt, ontdekt Marian dat hij water heeft gedronken dat een geneeskrachtige werking zou hebben. Ze gaat op onderzoek uit en begint te vermoeden dat haar vader terug in de tijd is gereisd…

Ze reist hem achterna en belandt in Canterbury, 1381. Daar ontmoet ze William Durham, en al snel wil ze eigenlijk niet meer terug. Maar omwille van haar vader en haar zus zal ze wel moeten.

De echo van Swanford Abbey van Julie Klassen is een Regency-roman boordevol mysterie, intrige en romantiek. Wanneer Rebecca Lane afreist naar het tot hotel omgetoverde Swanford Abbey, kan ze niet vermoeden dat ze daar Sir Frederick tegen zal komen, de man die ooit haar hart brak. En ze had al helemaal niet kunnen raden dat Swanford Abbey het decor zou worden van de moord op een beroemde schrijver. Sir Frederick gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er meerdere gasten zijn die een motief voor de moord hebben, onder wie Miss Lane…