Maand van de Bijbel

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens de Maand van de Bijbel staat deze inspirerende bestseller op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Zing een nieuw lied

Het thema van de Maand van de Bijbel is 'zing een nieuw lied'. Op deze pagina vind je daarom een aantal uitgaven die bij dit thema aansluiten:

  • Blogs over De Nieuwe Psalmberijming
  • De vernieuwende Weerklank Webapp


Daarnaast vind je op deze pagina een aantal gratis downloads bij De Infographic Bijbel, de Bijbel voor een nieuwe generatie.

LOGO Maand van de Bijbel

De vernieuwende Weerklank Webapp

De vernieuwende Weerklank Webapp zorgt ervoor dat je alle liederen uit deze bundel kunt inzien vanaf je smartphone of tablet. Alle teksten zijn voorzien van de eenstemmige melodie.

Voor het lezen van de teksten moet je online zijn, daarom noemen we het een webapp.

De webapp biedt ook mogelijkheden om te zoeken in heel Weerklank op basis van trefwoorden of liednummers.

Gratis download bij De infographic Bijbel

Op deze pagina vindt je een aantal gratis downloads uit en bij De Infographic Bijbel om uit te printen en aan de muur te hangen. Het maakt niet uit waar je bent op je reis met God, het is een ongelooflijk geschenk dat aan elke persoon wordt aangeboden - geniet ervan! De infographic Bijbel is dé Bijbel voor een nieuwe generatie!

Infographic Bijbel

Blogs over De Nieuwe Psalmberijming

Een aantal betrokkenen bij De Nieuwe Psalmberijming schrijven in de Maand van de Bijbel een blog over de achtergronden van één van 'hun psalmen'. Je kunt deze blogs op onze theologische platform Theologie.nl lezen:

Ria Borkent: Waar is mijn hemd? Daar!
Bob Vuijk: Een lied na krankzinnig gedoe.

Dit overzicht wordt de komende weken aangevuld.

nieuwe psalmberijming

De Bijbel voor iedereen

De Bijbel voor iedereen is een praktische gids voor mensen die met de Bijbel bezig zijn. Het geeft heel veel informatie en uitleg over belang, ontstaan en karakter van de Bijbel en introduceert de verschillende genres en alle Bijbelboeken. Allerlei hulpmiddelen bij het lezen en bestuderen van de Bijbel komen ook aan de orde. Meer kennis leidt tot meer begrip, en zo kan de Bijbel een grotere betekenis en uitwerking in je leven krijgen en kun je vragen van anderen beter beantwoorden.

maand van de bijbel bijbel voor iedereen