Hoofdredacteur nieuwe online community (freelance, 4 uur per week)

 • Ben jij geïnteresseerd in de wereld om je heen en weet je wat er speelt?
 • Wil jij progressieve vrouwelijke dertigers een online ontmoetingsplek geven?
 • Weet je anderen te inspireren en enthousiasmeren?

Dan zoeken we jou voor ons nieuwe platform:

Uitgeverij KokBoekencentrum is momenteel bezig met de ontwikkeling van een compleet nieuw en vernieuwend platform voor progressieve vrouwen (dertigers) die op zoek zijn naar verhalen en informatie over maatschappelijke issues, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Dit platform wordt een community voor deze vrouwen waar ze met elkaar in gesprek kunnen gaan, online trainingen kunnen volgen en mooie producten kunnen aanschaffen. In het eerste jaar zal de focus van dit platform liggen op bereik genereren en community bouwen.

De functie: 

Als hoofdredacteur draag jij bij aan de ontwikkeling en groei van dit platform. Dit zijn de taken die bij deze functie horen:

 • Aansturen van het team (oa online marketeer en content creator) in samenwerking met de uitgever
 • Trends die je signaleert omzetten in concrete acties
 • Samenwerkingen aangaan met andere partijen met dezelfde doelgroep
 • Mensen uit je netwerk betrekken en inzetten voor dit platform
 • Zorgen dat het platform groeit in bereik en impact, in samenwerking met het team

In de functie rapporteer je aan de uitgever en werk je samen met de online marketeer en content creator.

Jouw profiel:

Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau en hebt ervaring met het bereiken van een doelgroep, zowel online als offline. Je past zelf in de doelgroep of begrijpt deze goed. Je hebt werkervaring in bijvoorbeeld (online) marketing, tijdschriften, uitgeverijen en weet hoe je een team aanstuurt of in staat je hierin te ontwikkelen. Je hebt leiderschapskwaliteiten die je vakkundig inzet, evenals je netwerk. Je weet mensen te enthousiasmeren en verbinden, durft het voortouw te nemen en een gezicht te zijn, pikt trends op en vertaalt die snel en schuwt een mening niet. Je weet wat er in de christelijke markt speelt en kent de verschillende stromingen. Je weet goed hoe je prioriteiten stelt, houdt ervan bij te sturen en snel te schakelen en bent pro-actief. En last but not least: je hebt er plezier in om community’s te helpen groeien om zo een groter publiek te bereiken. Vanwege de aard van deze functie zijn wij op zoek naar een vrouwelijke hoofdredacteur.

Wij bieden:

 • Een hecht team, bestaande uit uitgever, redactie en (online) marketeers, waarin samenwerken op één staat
 • Een inspirerende omgeving waar je snel impact kunt hebben
 • Een functie waarin je je creativiteit en leiderschap kwijt kunt en veel vrijheid krijgt en kunt bijdragen aan betekenisvolle inhoud voor verschillende doelgroepen
 • Een gezellig kantoor waar je omgeven wordt door boeken (gecombineerd met thuiswerken)
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.

Meer weten en solliciteren?

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Maaike Hoogendoorn, uitgever. Telefoon 06-43424938 of mail: mhoogendoorn@kokboekencentrum.nl
Maar je kunt ook direct solliciteren. Graag ontvangen we je motivatie en cv via de mail voor 1 januari 2022: sollicitaties@kokboekencentrum.nl. Zet in de onderwerpregel op welke functie je solliciteert.

Onze uitgeverijen zijn onderdeel van Veen, Bosch & Keuning Uitgeversgroep BV.