Nieuwe titels in mei

Wij kijken uit naar onze non-fictie en jeugdboeken die in deze maand gaan verschijnen! Onderstaande boeken zijn te bestellen via de boekhandel of via onze veilige en betrouwbare webshop boekenwereld.com.

 

Toegankelijk handboek Nieuwe Testament

Een thematisch opgezet handboek, bestemd voor afgestudeerde theologen en theologische studenten, maar zeker ook voor betrokken bijbellezers. Het is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen Nederlands- en Duitstalige nieuwtestamentici, afkomstig uit diverse stromingen binnen het protestantisme en werkzaam aan theologische opleidingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland.

vanaf 28 mei in de boekhandel

 

 

 

Autisme en in God geloven?

Ben je boos op God omdat je autisme hebt?
Is er aandacht voor autisme binnen je kerk?
Denk je dat God autisme kan genezen?
Alianna Dijkstra schuwt in dit boek geen
enkele vraag over mensen met autisme en hun geloof.

vanaf 28 mei verkrijgbaar in de (online) boekhandel

 

 

 

 

Met vallen en opstaan vertrouwen op God

Een inspirerend boek over wandelen met God en vrijheid vinden in Hem. Jorieke Eijlers-Fredrikze (GrootNieuwsRadio) zocht lange tijd haar identiteit buiten God. Totdat ze niet meer verder kon en in een diepe burn-out belandde. Maar God bevrijdde haar van de slavernij van (zelf-)oordeel, pleasen en presteren.

28 mei in de boekhandel

 

 

 

 

Twee originele theologen aan het woord

De theologen Gerard den Hertog en Barend Kamphuis schetsen beknopt de levensloop van Bonhoeffer, waarbij bepaalde lijnen en perioden uitvoeriger aandacht krijgen. Daarna volgen enkele theologische peilingen van Bonhoeffers theologie. Hoe komt het toch dat Dietrich Bonhoeffer ons nog altijd inspireert en uitdaagt?

vanaf 14 mei in de (online) boekhandel

 

De enige weg naar vrede voor het Beloofde Land

Van wie is het Beloofde Land: alleen het Joodse volk, of ook de Palestijnen? In het debat hierover laat Yohanna Katanacho een verrassend geluid horen.

21 mei in de verkrijgbaar in de (online) boekhandel

 

 

 

 

Hoe popmuziek en kerk elkaar ontmoeten

Popdominees Jan Andries de Boer, Piet van Die en Fred Omvlee werken al jarenlang met popmuziek in de kerk. Jan Andries de Boer organiseert rockdiensten rond U2 en Bløf, Piet van Die rond Johnny Cash en Fred Omvlee rond Elvis Presley en de Top2000. Voor dit boek bundelden zij hun krachten en inzichten.

28 mei in de boekhandel
Boekpresentatie 2 juni in Paradiso Amsterdam

 

 

 

We worden gevormd door wat we liefhebben

Hoogleraar filosofie en theologie James K.A. Smith laat zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Wij willen de cultuur beïnvloeden, maar de cultuur vormt ons nog veel meer, zegt Smith. Hij helpt de lezers de beïnvloedende kracht van de cultuur en de tegenkrachten van christelijke gewoonten te herkennen.

vanaf 21 mei verkrijgbaar

Dagboek met alle facetten van een grote vernieuwer

Als geen ander heeft Huub Oosterhuis de veranderingen binnen het geloof in de afgelopen vijftig jaar aan den lijve ervaren, maar ook verwoord en daardoor mede bepaald. Uit een hoeveelheid teksten die meer dan een halve eeuw omspannen, van gedichten en psalmen tot preken en verhalen, maakte de jonge filosofe en schrijfster Elte Rauch een verrassende selectie.

14 mei in de (online) boekhandel

Origineel theoloog, geliefd predikant Henk Vreekamp, denker in drieën

Els van Swol biedt een eerste kennismaking met het werk van Henk Vreekamp (1943-2016), predikant en schrijver van onder meer de Veluwe-trilogie. Drie thema’s vormen een rode draad door zijn denken: de mythe, waarin het goddelijke en menselijke door elkaar lopen; het mysterie, de genade, waarin hemel en aarde van elkaar onderscheiden worden; en de mystiek, waarin God en mens elkaar ontmoeten.

verschijnt 21 mei

Mystiek voor het dagelijks bestaan

Evelyn Underhill de lezer uit om zijn leven in het juiste perspectief te zien: niet als op zichzelf staand, maar als onderdeel van het grote geheel van het werk van God aan zijn schepping. Ze moedigt de lezer aan stappen te zetten op de geestelijke weg.

28 mei in de boekhandel

13e deel in de Funny-serie

Krijgt Funny een tweede kans?

In de droge zomer worden de pony’s bijgevoerd. Eva vraagt zich af of ze haar lievelingspony Funny wel kan houden. Ze is te groot om haar pony te berijden.

21 mei verkrijgbaar in de (online) boekhandel

 

 

 

 

Bijbels dagboek voor 8+

Dit dagboek gaat elke week van het jaar over iemand anders. Over koningskinderen en heldinnen, over vijanden en bevrijders, over buitenlanders en wereldleiders.

vanaf 28 mei in de boekhandel

Heb jij het lef om niet perfect te zijn?

‘Dit boek is alsof je aan het kletsen bent met je favoriete tante, die je wijsheden en levenslessen meegeeft.’ – lezersreactie

28 mei in de boekhandel of online verkrijgbaar