Luigi Gioia komt naar Nederland!

De bekende Italiaanse benedictijner monnik en systematisch theoloog Luigi Gioia geeft wereldwijd spirituele retraites. Gioia komt in februari 2019 naar Nederland in verband met de verschijning van zijn nieuwe boek Aangeraakt door God. Tijdens zijn bezoek vinden er verschillende events plaats waarin aandacht voor gebed en contemplatie centraal staat.

Over het boek

In Aangeraakt door God vervolgt Luigi Gioia op een aanstekelijke manier zijn weg van het gebed. In het bidden en in het lezen van de Bijbel word je aangeraakt door God en raak je bewust van zijn tegenwoordigheid. Deze vorm van contemplatie geeft een vreugde en vrede die veel verder reikt dan de populaire, maar onpersoonlijke vormen van spiritualiteit in deze tijd. In het evangelie van Johannes en in enkele seculiere werken toont Gioia plaatsen waar God zich laat vinden.

Boekpresentatie, mini-conferentie en lezingen in NL

Woensdag 6 februari vindt de presentatie plaats van Aangeraakt door God in de Abdij van Egmond. Aanvang 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur). Adresgegevens: Vennewatersweg 27a, Egmond-Binnen (in de Egbert van Trierzaal).

Vrijdag 8 februari organiseren KokBoekencentrum, en het platform voor contemplatieve vernieuwing van de kerk Contemplatio.nl in de Zwolse Plantagekerk de mini-conferentie Contemplative inspiration for the Protestant tradition met Luigi Gioia als hoofdspreker.
De doelgroep van deze mini-conferentie wordt gevormd door predikanten, theologen, kerkelijk werkers, (monastieke) pioniers en alle andere belangstellenden. Verder werken aan dit event Jos Douma, Patrick Nullens en Gerrit Immink mee. De mini-conferentie start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30) en eindigt om 17.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00 exclusief het boek Aangeraakt door God en € 22,50inclusief het boek.

.

 


In de avond
 geeft Luigi Gioia een publiekslezing in de Plantagekerk met als titel Experiencing God in Prayer (God ervaren in het gebed). De publiekslezing staat open voor een breed publiek: kerkmensen, christenen en andere belangstellenden. De organisatie berust bij KokBoekencentrum Uitgevers i.s.m. Leerhuis Plantagekerk. Deze lezing start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Meer informatie vindt u op www.plantagekerkzwolle.nl/leerhuis.

Zaterdag 9 februari geeft Gioia een lezing in de Abdij van Berne. Deze lezing begint om 14.00 uur (inloopt vanaf 13.30 uur). De toegang bedraagt € 15,00 inclusief consumptie. Reserveren via activiteiten@bernemedia.com. Meer informatie vindt u op www.bernemedia.com.

Aangeraakt door God | Luigi Gioia | ISBN 9789043531115 | € 19,99 | ook als e-book | verschijnt 5 februari