Het geheim van David

In het bijbelstudieboek ‘Het geheim van David’ neemt Henk Binnendijk je mee door de psalmen van David. Hoe vond David in alle drukte tijd om stil te staan bij God en psalmen te schrijven? Tijdens deze cursus ga je aan de slag met de psalmen van David. Dit doe je aan de hand van een aantal voorbeelden van de verschillende vragen en opdrachten uit het boek.

9 Lessen

Easy

Progress

Niet begonnen

Bijbelwijs: gezinsmomenten rond Gods woord

Samen met je kind(eren) de bijbel bestuderen - dat is waar het in het boek ‘Bijbelwijs’ van Cees Franje allemaal om draait. Het boek een prachtig handvat is om een jaar lang als gezin aan de slag te gaan om God en Zijn Woord beter te leren kennen. Daarbij gaan de kinderen zelf in de Bijbel op ontdekkingstocht, binnenshuis en daarbuiten. ‘Bijbelwijs’ is geschreven voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, maar kinderen die jonger of ouder zijn, kunnen vaak prima meedoen. Naast thema’s als de schepping en het volgen van Jezus, staat ‘Bijbelwijs’ ook stil bij God in het dagelijks leven door in te gaan op thema’s als vriendschap, de omgeving van het kind en de toekomst met God. In deze cursus vind je een aantal voorbeelden van de in totaal 52 opdrachten en lessen uit het boek.

7 Lessen

Progress

Niet begonnen

Ik wil Jezus volgen

De Bijbel gaat over mensen van vlees en bloed, die soms bewonderenswaardige dingen deden, maar niet perfect waren. Door de praktische lessen en persoonlijke getuigenissen van tieners komen de bijbelfiguren dichtbij en leer je hoe je Jezus kunt volgen. Elke dag komt er een nieuwe les voor je vrij.

11 Lessen

Easy

Progress

Niet begonnen

Bijna elke dag, voor vaders en moeders

De alledaagse uitdagingen voor het zijn van een ouder, voed ik mijn kind wel goed op? ben ik wel de plek waar mijn kind steun zoekt? begrijpt mijn kind het geloof wel goed?

17 Lessen

Progress

Niet begonnen

Dit geloof ik!

Welkom bij de uitdaging van het boek 'dit geloof ik!' bij deze uitdaging krijg je lessen om gedurende 14 dagen aan te werken en over na te denken. Deze uitdaging zal je op weg helpen naar het vinden van de kern achter wat je gelooft en hoe je hier in gelooft.

15 Lessen

Easy

Progress

Niet begonnen
Pen