Programma Citerreeks 2019

Bekijk het jaarprogramma 2019 online!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vijfendertigjarige Lisette heeft collega’s die ondanks hun vragen – bijvoorbeeld over haar behoudende kledingstijl – veel waardering voor haar hebben. Dat verandert als er een nieuwe collega komt, Bram. Hij laat haar merken dat hij haar minact om haar geloof. Bram grijpt elke gelegenheid aan om met Lisette in discussie te gaan en haar belachelijk te maken.

Dan komt hij op een dag niet meer op het werk. Van haar leidinggevende hoort Lisette dat Bram een behoorlijke depressie heeft. In zijn ziek-zijn zoekt hij steeds weer contact met haar. Ze voelt het als haar christenplicht om hem te helpen, maar het valt haar zwaar.

A. den Uil-van Golen schrijft eigentijdse familieromans. Daarmee weet ze niet alleen de lezer te raken maar ook tot nadenken te stemmen. Met Gescheurd wolkendek geeft ze een levensecht beeld van de strijd tussen weten wat juist is en doen wat juist is.

 

 

 

 

 

Wanneer Judith ontdekt dat ze geadopteerd is, roept dat allerlei vragen op over haar afkomst. Ze beseft dat haar biologische moeder de enige is die deze vragen kan beantwoorden en gaat steeds meer verlangen naar een ontmoeting.
Magda, Judiths adoptiemoeder, heeft het moeilijk. Ze had de adoptie geheim willen houden. Het liefst wil ze weer een goede verhouding, maar ze weet niet hoe.
Simone is gelukkig met haar man Jochem en haar twee kinderen. Toch blijft er iets knagen, want haar oudste dochter heeft ze bij de geboorte afgestaan. Dat geeft haar veel pijn en verdriet. Haar hoop is erop gevestigd dat Judith haar ooit zelf zal opzoeken.

Thea Zoeteman-Meulstee won in 2015 de Valentijnprijs met haar roman De verloren zoon. Nu werkt ze aan een trilogie onder de naam Een nieuwe morgen, waarvan deze roman Vertrouw op morgen het slotdeel is. De eerste twee delen Nieuw begin en Moedig verder zijn overal verkrijgbaar.
 

 

 

 

Als hun kinderen Niels en Nikki de deur uit zijn, zijn Franny en Stefan weer met z’n tweetjes. Stefan wil verhuizen, maar Franny is daar nog niet aan toe. Ze houdt nog vast aan haar oude leven en kan er maar moeilijk aan wennen dat Nikki en Niels op kamers wonen. Tegelijkertijd moet Franny haar moeder noodgedwongen loslaten, want door de afasie kan ze niet meer echt contact met haar maken. Op de achtergrond speelt Franny’s eigen kwetsbaarheid, ook al heeft ze begeleiding gehad om te leren omgaan met de gevolgen van emotionele verwaarlozing in haar jeugd. Zal ze de hoop op ooit helemaal herstellen ook moeten loslaten?

Nettie Dees debuteerde vorig jaar met De derde dochter, waarin hoofdpersoon Franny werd geschetst als een lieve, maar piekerende vrouw. Haar verhaal was nog niet uitverteld. Met Beter dan gedacht keert ze terug naar Franny.

 

 

 

 

 

De roofmoord op Arie Blokland, veevoeder- en fouragehandelaar uit de Alblasserwaard, vormde in 1994 de rode draad van het boek Moord in de Alblasserwaard. Dit is het vervolg: een boek dat gaat over de dader van die misdaad. De boer uit Groot-Ammers die Blokland om het leven bracht, werd gepakt doordat hij onder andere zo stom was om 39 aardappelen te bewaren met bloed erop. Waarom weggooien, zal hij gedacht hebben, als ze nog heel goed eetbaar zijn? In deze roman beschrijft Jan W. Klijn het verhaal van een moordenaar die even gekwiekst is als soms onmetelijk dom.

Jan W. Klijn kreeg de unieke kans om de stukken over de zaak-Arie Blokland door de nemen ten behoeve van dit boek. Het is voor hem een geheel nieuwe ervaring om een boek te schrijven met een onomstotelijke misdadiger als hoofdpersoon.