Programma Citerreeks 2022

Voor 2022 staan er weer vier prachtige titels op de planning. Het gehele programma vindt u hieronder, of kunt u nog eens nalezen in ons magazine. In dit magazine vindt u de splinternieuwe romans van uw Citerauteurs die wij dit nieuwe jaar hopen te publiceren. Het magazine kunt u hier online lezen.

Een uitgestoken hand – Thea Zoeteman

Nicolet heeft veel moeite om haar scheiding te verwerken en verder te gaan met haar leven. Daar is hulp voor nodig.

Nicolet woont samen met haar twee zoons in een appartement. Haar ex-man Maarten probeert echter een wig te drijven tussen haar en hun zoontjes. Nicolet probeert de twee jongens de juiste weg te wijzen vanuit een Bijbels inzicht, maar Maarten werkt daarin tegen. Gelukkig steunt haar vriendin Renske haar en kan ze haar zorgen bij haar kwijt.
Wanneer Nicolet aan het einde van het schooljaar helpt bij haar zoons afscheidsavond, ontmoet ze Chris van Hoogendorp. In de zomervakantie besluit ze een weekje naar Drenthe te gaan, en wie ontmoet ze daar: Chris! Chris helpt haar in te zien dat Nicolet de scheiding nog niet goed heeft verwerkt. Ze zal eerst de laatste emotionele draadjes met Maarten moet doorknippen om daarna haar blik te richten op een nieuwe toekomst.

Thea Zoeteman (Ridderkerk) is al jarenlang een vaste auteur voor de Citerreeks. Ook verschijnen familieromans bij uitgeverij Zomer & Keuning en tienerboeken van haar hand bij Uitgeverij De Banier

Verschijnt in DV februari 

Durf te leven – Jolanda Dijkmeijer

Door haar ziekte durft Rosalie zich niet meer te binden en dat gaat ten koste van haar geluk

Het lukt Rosalie maar niet om haar opleidingen af te ronden en werk te vinden. Dit alles heeft ze te wijten aan haar ziekte SLE, een auto-immuunziekte die ontstekingseiwitten aanmaakt. Uiteindelijk haalt ze  met veel moeite een ICT-diploma en vindt ze werk bij een accountantskantoor. Na haar proefperiode wordt haar contract echter niet verlengd en nieuw werk vinden valt tegen.

Dan ontmoet ze Martin. Hij is weduwnaar en heeft twee kinderen. Hij biedt Rosalie een baan aan door in de ochtend op zijn kantoor te werken en in de middag bij hem thuis te koken. Aangezien ze graag aan de slag wil, accepteert ze het aanbod.
In het begin irriteren ze elkaar nogal, maar mettertijd veranderen deze gevoelens. Rosalie is wel bang om in een nieuwe relatie te stappen. Ze wil haar leven niet laten regeren door angst, maar hoe kan ze zich eroverheen zetten?

Jolanda Dijkmeijer (Groningen) debuteert in de Citerreeks met een indringend verhaal over Rosalie. Durf te leven is de tweede roman van Dijkmeijer, haar eerste boek in deze serie.
Van de schrijfster verschenen eerder tal van kinder- en jeugdboeken bij Uitgeverij De Banier

 Verschijnt DV in februari 

Eerste zonnestralen – A. den Uil-van Golen

Arthur wil zijn volwassen dochter behoeden voor fouten, maar zij verdraagt zijn bemoeienis niet langer

Lisette en Arthur hebben al veel meegemaakt. De alleenstaande Lisette heeft haar gehandicapte zoon verloren en Arthur is gescheiden en heeft een volwassen dochter, Dineke. Hun verleden en vorige ervaringen brengen enkele hindernissen met zich mee, maar de liefde houdt ze bij elkaar.
Dan is er ook nog Dineke. Arthur en Lisette zijn ervan overtuigd dat Dineke de verkeerde richting inslaat. Dineke moet namelijk helemaal niets hebben van het geloof in God. Ze heeft aangegeven dat ze een eigen invulling wil geven aan haar leven en niet op de vingers gekeken wil worden door haar vader en zijn vrouw. Hoe kunnen ze met elkaar toch de familieband behouden?

A. den Uil-van Golen (Dinteloord) schreef met Eerste zonnestralen een vervolg op het boek Gescheurd wolkendek, het verhaal van Lisette. De schrijfster heeft al veel romans doen verschijnen in de Citerreeks. Daarnaast herschrijft ze regelmatig oude kinderverhalen die bij uitgeverij Koster gepubliceerd worden.

Verschijnt DV in augustus.

Levend verleden – Nettie Dees

Als Nella’s oma verhuist naar een verzorgingshuis, raakt het tweetal aan de praat en ontdekt Nella de levende geschiedenis

De afgelopen eeuw is de wereld volstrekt veranderd en zijn er veel heftige gebeurtenissen geweest. Nella’s oma Bets heeft dit allemaal meegemaakt. Wanneer Bets naar een verzorgingshuis verhuist, realiseert Nella zich dat ze eigenlijk helemaal niet veel weet van het leven van haar oma. Ze begint haar vragen te stellen over haar jeugd, haar huwelijk en de maatschappij. Hoe is het om zoveel te hebben meegemaakt en nog steeds te geloven in God?
Nella vindt wat ze hoort zo bijzonder dat ze met haar oma een boek wil schrijven. Na veel overtuigen en nadenken, neemt oma Bets de uitdaging aan en begint ze te schrijven. 

Nettie Dees (Dordrecht) weet in Levend verleden het waargebeurde en persoonlijk verhaal van een Zeeuwse vrouw uit de eerste helft van de twintigste eeuw te vertellen. Een andere tijd, waarin veel mensen moeite hadden de eindjes aan elkaar te knopen.
In de Citerreeks verschijnt jaarlijks een roman van haar hand. Eerder schreef ze kinderboeken voor uitgeverij Callenbach.

Verschijnt DV in augustus.