Gregoriusblad

Het Gregoriusblad biedt als tijdschrift voor liturgische muziek nieuws, achtergrondinformatie, opinies, muziekbesprekingen, interviews, historische artikelen, tijdschriftenoverzichten. Het geeft aandacht aan hedendaagse liturgische gezangen, kerkmuziek uit het verleden, muziek uit de verschillende kerkelijke tradities, liturgisch-muzikaal beleid, orgelmuziek, muziek voor jongeren en kinderen, gregoriaans.
Tweemaal per jaar ontvangen de abonnees een muziekbijlage (van 32 bladzijden) met daarin bladmuziek van nieuwe liturgische composities!

Het Gregoriusblad richt zich op kerkmusici, pastores, liturgisten en allen die op de hoogte willen blijven van recente ontwikkelingen in de liturgische muziek.
Het Gregoriusblad is een uitgave van Gooi & Sticht in samenwerking met de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV).

Bezoek ook eens de website van het Gregoriusblad, u kunt daar extra materiaal vinden, audio-muziekvoorbeelden en de besproken orgels beluisteren.

Nummer 4 van jaargang 144 was de laatste aflevering van het Gregoriusblad die door uitgeverij Gooi en Sticht verzorgd werd.
Met ingang van 1 januari 2021 wordt het tijdschrift in eigen beheer voortgezet door de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV) .