5 tips voor de Kerst- en adventtijd

Hieronder vind je tips voor advent en Kerst, met boeken van onder andere Julie Klassen, Lynn Austin, André F. Troost, Wijnanda Hogendoorn en kerstbundel met schitterende kerstverhalen.

Kerstverhalen

Insert Image
Insert Image

De kerstverhalen in Buiten sneeuwt het zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf.

Dansen in de sneeuw is een bundel met korte verhalen  zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, met sneeuw en kou.

Kerstfeest vieren met de gemeente, de zondagsschool, de kinderclub, de jeugdvereniging, de mannen- of vrouwenvereniging of de seniorenclub: gedurende de hele maand december zijn er de ieder jaar terugkerende kerstvieringen. Een vast onderdeel van al deze kerstvieringen is een kerstvertelling. 

De kerstverhalen in Buiten sneeuwt het zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf.

Met medewerking van onder andere Marlies Medema, Els Florijn, Frans Willem Verbaas, Corien Oranje, Josha Zwaan, Rikkert Zuiderveld, Elly Zuiderveld, Elsbeth Gruteke en Sarah van der Maas.


Alles wat ik wens van Lynn Austin

Hartsvriendinnen Audrey Barrett en Eve Dawson delen een huis in Amerika, samen met hun zoontjes Bobby en Harry. Kerst is in aantocht en de jongens zijn geobsedeerd door de speelgoedcatalogus van warenhuis Sears. Er komt geen eind aan hun verlanglijstje.

Audrey en Eve zien het met lede ogen aan. Kerst hoort niet om cadeautjes te draaien, maar hoe kunnen ze dat hun zoons leren? Ondertussen worstelt Eve met schuldgevoelens die ze maar niet kan loslaten en zet Audrey een moedige stap die haar leven zal veranderen.

Alles wat ik wens is een nostalgisch kerstverhaal dat laat zien dat de geschenken met de meeste impact de geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen. Dit boek volgt op Als ik jou was maar is ook los te lezen.

Bekijk hier de eerste pagina's.

Kerst op Ivy Hill van Julie Klassen

In Kerst op Ivy Hill van Julie Klassen wordt er kerst gevierd in het idyllische dorpje. Richard Brockwell is al jaren niet thuis geweest met kerst. Hij is veel liever in Londen, ver van zijn ouderlijk huis, waar hij kan ontsnappen aan de vele familiegeheimen en de pijn uit het verleden. Maar wanneer Richards moeder dreigt zijn toelage stop te zetten als hij niet langskomt met kerst, keert hij met tegenzin terug naar Ivy Hill. Deze kerst op het platteland brengt vele verrassingen met zich mee, waaronder ontmoetingen met een wees, zijn eerste liefde en Arabella Awdry… een dame die veel aantrekkelijker is dan hij zich herinnert. Zal kerst op Ivy Hill, met de romantische sfeer van het platteland en de vreugdevolle kerstliederen, een magische verandering in het hart van Richard teweeg kunnen brengen?

Als extraatje bevalt Kerst op Ivy Hill een kort verhaal van Dineke Epping, waarin fans van De draad die ons verbindt hun favoriete personages zullen zien terugkeren.

Bekijk hier de eerste pagina's.

Samenleren van Wijnanda Hogendoorn

In Samenleren biedt Wijnanda Hogendoorn handreikingen om bijbelleesmomenten tot waardevolle gezinsmomenten te maken. Het boek bevat creatieve handvatten om 25 weken lang iedere dag samen met de Bijbel bezig te zijn. Doordeweeks worden er korte momenten met enkele vragen en opdrachten aangeboden, voor de zondag is er een uitgebreidere verwerking beschikbaar. 

Samenleren I is het eerste deel van een tweeluik en met name bedoeld voor de periode van advent en Kerst. Gevolgd door Samenleren II  voor de periode van het begin van het jaar tot en met Pinksteren.

Bekijk hier de eerste pagina's.

Als een ster is Hij verschenen van André F. Troost

Als een ster is Hij verschenen van André F. Troost biedt een bundeling van recent geschreven teksten voor de tijd van advent en kerst, voor jong en oud. Korte en iets langere verhalen, afgewisseld door nieuwe en eerder ontstane liedteksten, die ook uitstekend als gedicht kunnen worden (voor)gelezen. Vooral in de poëtische bijdragen licht de ster van de geboren Verlosser steeds weer op.

Bekijk hier de eerste pagina's.