De Top 20 van de maand

Op zoek naar een nieuw boek om te lezen of gewoon nieuwsgierig naar welke boeken momenteel veel bekeken worden? Zoek dan niet verder, hier vind je de twintig meest bekeken boeken van de afgelopen maand. 

Het boek Papieren Paradijs van Marlies Medema

Nummer 1. Papieren Paradijs.

Papieren paradijs, het boek wist de aandacht al te veroveren nog voordat het uitgebracht was. In Februari had het boek de 2e plaats bemachtigd terwijl het pas begin Maart uitgebracht zou worden. Vandaar dat het ook geen verassing is dat na de uitkomst op 2Maart het boek de meest bekeken van de maand geworden is.
Marlies Medema stelt je voor aan Anna van den Brandhof. Samen met haar man geëmigreerd naar Suriname. Haar man zag in Suriname de kans om een plantage te starten waar op een eerlijke manier producten voor de rest van de bevolking verbouwd zouden kunnen worden. Eenmaal aangekomen blijkt Suriname niet wat ze verwacht hadden.
In dit verhaal zien we hoe Anna onder zware omstandigheden een leven opbouwt voor zichzelf en haar gezin.

de nieuwe psalmberijming

Nummer 2. De Nieuwe Psalm berijmijng

Een project waar sinds 2014 door een groep van meerdere vakkundige dichters met ondersteuning van een aantal (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici aan gewerkt is.
In dit werk zijn alle 150 psalmen opnieuw berijmd om er een nieuw en eigentijds gevoel aan te geven. 

Na jaren van werk is het op 16 Maart uitgekomen en wist het binnen korte tijd al de tweede plaats in de top twintig te bereiken, dit boek is daarom zeker de moeite waard om een blik op te werpen.het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy

Nummer 3. De jongen, de mol, de vos en het paard.

Het boek heeft (tijdelijk?) zijn toppositie moeten inleveren aan de recent uitgekomen werken 'Papieren Paradijs' en 'de nieuwe Psalmenberijming'.
Het boek geschreven door Charlie Mackery is een moderne fabel die mooi is om van te genieten ongeacht de leeftijd. Op jonge leeftijd kan je hiervan genieten door mee te gaan met het viertal en te genieten van de mooie illustraties die de reis die ze samen maken weergeven. Op volwassen leeftijd kan dit natuurlijk ook, maar tegelijkertijd zal je de poëzie en symboliek van de teksten meer kunnen waarderen. 
Nummer 4. Licht dat leven doet..

‘Licht dat leven doet’ van Henk Helmantel en André F. Troost bevat schilderijen en liederen van twee christelijke kunstenaars en is zeer geschikt als cadeauboek. Of om zelf te houden.
In dit prachtige boek brengen ze hun kunstwerken bijeen. Het bevat veertig schilderijen, gecombineerd met evenveel bijpassende liederen. In het boek zijn schilderijen van Helmantel opgenomen die nog niet eerder in boekvorm verschenen en nieuwe liederen van TroostSelect Columns Layout

mijn armen om je heen andre troost

Nummer 5. Mijn armen om je heen.

Mijn armen om je heen’ door André F. Troost is een bundel met gedichten, vrije verzen en liedteksten voor moeilijke en lichte periodes. De verzen zijn grotendeels geschreven in een heftige tijd, waarin corona dreigend dichterbij kwam.
Al zou geen mens je meer omarmen,
al sta je eenzaam bij een graf,
laat Mij jouw koude hart verwarmen,
Ik ben jouw steun, jouw stok, jouw staf!
Ik laat je niet ten onder gaan,
Ik ben niet weg, maar opgestaan!
De meeste gedichten zijn zingbaar op door de auteur aangegeven bekende melodieën.

Nummer 6. bijbels culinair.

Herziene editie van ‘Bijbels Culinair’, het eerste kookboek van kookdominee Han Wilmink. Het bevat tien hoofdstukken die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel. Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten bevat elke hoofdstuk de recepten van een meer-gangenmenu of buffet. Het bereiden van de gerechten is op een heldere en humoristische wijze beschreven. Alsof Han Wilmink op pollepelafstand toekijkt.

Nummer 7. Alles wat ik vinden wil.

Na jaren van daten heeft lerares Lauren Bailey zich er uiteindelijk bij neergelegd dat ze single is. Nu hoeft ze zich alleen nog maar te focussen op haar nieuwe droom: moeder worden. Ze is er klaar voor een kind te adopteren, en zonder moeite zegt ze toe de komende twee jaar niet meer te daten. Alle aandacht is voor het kind. Maar dan speelt er een onvoorziene complicatie op: Joshua Avery.

Nicole Deese schrijft originele romantische verhalen die dieper gaan dan je had verwacht: voor je het weet lopen de tranen over je wangen!


Nummer 8. Vitaal gemeente zijn.

Het gemeenteleven en het dagelijkse leven van christenen zijn twee aparte domeinen geworden, waardoor de doorwerking van het Evangelie van Jezus wordt belemmerd. De eerste christenen lieten het gemeenteleven samenvloeien met het leven van elke dag. Zo kon het evangelie vrijuit stromen om gevallen mensen te redden.

Het boek Vitaal gemeente-zijn van Nico Grijzenhout beschrijft wat daarvoor nodig is.

Het boek Bidden en Binden van Piekelt Pasterkamp

Nummer 9. Bidden en Binden.

In dit boek geschreven door Riekelt Pasterkamp volgen we Gert-Jan Segers. Hierbij wordt de focus gelegd op de vraag wat drijf Gert-Jan Segers? Wat is de drijfkracht achter de ChristenUnie? Dit boek geeft inzicht in het politieke spel dat zich voor en achter de schermen afspeelt.

De aankomende verkiezingen en het feit dat het boek geschreven is in de recente coronatijden zorgen voor een extra laag achter het boek. Hiernaast zijn er ook interviews met zeven belangrijke vrouwen uit de politieke en sociale omgeving van Segers die de inhoud van dit boek verrijken. 


Nummer 10. Hemelse reisbegeleiding.

In dit boek van Gerald en Nelinda Troost wordt er gekeken naar de liefde in het leven. Zelf zijn ze in dit boek heel open over hoe liefde de basis vormt voor hun leven, maar wat is het geheim van deze liefde? Welke rol speelt God hierin? en hoe gaan zij om met de problemen die ze tegenkomen?
Naast de verhalen van Gerald en Nelinda zitten er meerdere verhalen verkregen uit interviews met andere stellen in dit boek. Dit maakt het een echte liefdesgids voor de prille én langdurige relaties. 

Nummer 11. Heel veel liefde.

In het fotoboek ‘Heel veel liefde’ gaan Alice ten Napel en Claudia Kamergorodski op bezoek bij dertig grote gezinnen uit Nederland en Vlaanderen.
Moeders van deze grote gezinnen vertellen over hun ervaringen en geven antwoord op veelgestelde vragen. Een boek vol sprankelende foto’s waarin grote gezinnen worden geportretteerd in woord en beeld.Iemand zoals jij van Karen Kingsbury

Nummer 12. Iemand zoals jij.

Maddie Baxter West is geschokt wanneer ze van een wildvreemde moet horen dat haar hele leven op een leugen is gebaseerd. Ze kan niet geloven dat haar ouders haar nooit hebben verteld dat ze als embryo is geadopteerd. Boos en verbitterd vertrekt Maddie naar Portland om te ontdekken waar ze werkelijk vandaan komt. Is dit haar echte familie? De liefde die voorzichtig opbloeit tussen Dawson en Maddie helpt haar om haar weg terug naar huis te vinden.


Nummer 13 Ruach. 

In oktober 2010, werd er een roofoverval gepleegd op de juwelierszaak van de vader en oom van illustratrice Marjolein Hund. Het was het begin van een periode vol vragen, verdriet en pijn. Marjolein verloor haar vertrouwen in de wereld en ging op zoek naar de kern van het leven.

In 'Ruach' doet ze in woord en beeld verslag van haar persoonlijke zoektocht naar God en zichzelf, naar vrede en rust.
Nummer 14. Pak mijn hand.

Maddie Baxter West is geschokt wanneer ze van een wildvreemde moet horen dat haar hele leven op een leugen is gebaseerd. Ze kan niet geloven dat haar ouders haar nooit hebben verteld dat ze als embryo is geadopteerd. Boos en verbitterd vertrekt Maddie naar Portland om te ontdekken waar ze werkelijk vandaan komt. Is dit haar echte familie? De liefde die voorzichtig opbloeit tussen Dawson en Maddie helpt haar om haar weg terug naar huis te vinden.

Nummer 15. Geworteld in Liefde.

Als ze aan de oude eikenboom komen, dan komen ze aan haar! Abby Brookshire onderhoudt al jaren het landgoed rondom het romantische Kissing Tree hotel, waar de eikenboom een onmisbaar onderdeel van is. Maar de boom is ziek en dreigt gekapt te moeten worden. De enige manier waarop Abby dit misschien kan voorkomen, is door een bondgenootschap aan te gaan met Griffin Malone, de man die twee jaar geleden haar hart brak. Ze had zichzelf beloofd hem nooit meer in haar leven toe te laten, maar nood breekt wet…Nummer 16. Liefde die bevrijdt.

In het bijzondere dagboek 'Liefde die bevrijdt' volgt Francine Rivers de thema's uit haar meest gelezen roman 'Bevrijdende liefde': afwijzing, opgeven, redding, bevrijding, verzoening en herstel. Elk hoofdstuk begint met een fragment uit de roman, gevolgd door een Bijbeltekst en een overdenking van de auteur. Ze sluit af met een opdracht zoals verdiepende Bijbelstudie, een gebed of iets doen voor een ander. Zowel geschikt als verdieping bij 'Bevrijdende liefde' als voor gebruik zonder de roman.
Nummer 17. De droom van de bibliothecaresse.

De jonge Addie droomt ervan om schrijfster te worden. Maar wanneer haar vader tijdens de Depressie zijn baan verliest, is Addie gedwongen om het enige baantje aan te nemen dat ze kan vinden: te paard bibliotheekboeken rondbrengen bij arme gezinnen in Kentucky. In het gesloten plaatsje Boone's Hollow zien ze haar echter liever gaan dan komen. Dan ontmoet ze Emmett Tharp, die als eerste inwoner van het dorp een academische graad behaald heeft. Kan hij haar helpen... of misschien zelfs meer dan dat?

Nummer 18. Vertrouw op je gevoel.

Volgens Nikolaas Sintobin is het mogelijk om te leren hoe je goede keuzes maakt. In zijn nieuwe boek ‘Vertrouw op je gevoel’ gaat hij hiervoor te rade bij Ignatius van Loyola. Volgens hem moet je vertrouwen op je gevoel. Maar hoe kan je uit je ervaring leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel?

Dit geloof ik van Willem J. Ouweneel


Nummer 19.Dit geloof ik.

In Dit geloof ik legt Willem J. Ouweneel kort en krachtig uit wat de kern en de blijvende waarde is van het christelijk geloof. Het geeft een overzicht van alles waar hij 53 jaar lang over gepreekt en geschreven heeft. De auteur ontdekte dat daarin bepaalde elementen in de loop der jaren een veel grotere betekenis hebben gekregen, zoals de joodse wortels van het christendom en de enorme waarde van het koninkrijk der hemelen als een koninkrijk hier op aarde, nu en straks.


Het boek Kierkegaard in gewone taal van Geert Jan Blanken

Nummer 20. Kierkegaard in gewone taal.

Dit boek geschreven door Geert Jan Blanken neemt ons mee naar de wijsheden van de Deense denker Søren Kierkegaard. kierkegaard staat bekend om zijn briljante teksten die, wanneer in de originele staat gelaten, moeilijk te begrijpen zijn. Hierom heeft Geert Jan Blanken deze teksten herschreven in de gewone taal zodat deze door meer mensen bewonderd kunnen worden. Uit respect voor de heer Kierkegaard zijn de teksten echter niet eenvoudig gemaakt waardoor dit boek alsnog een belonende uitdaging biedt. 


Dit waren de top twintig van de afgelopen maand, we hopen dat u iets heeft kunnen zien dat u aanspreekt en vergeet niet terug te komen om te kijken welke boeken volgende maand een plaats hebben ingenomen.