Bekijk de beste titels van het nieuwe jaar! Begin het jaar goed met één van deze prachtige verhalen. Bekijk snel onze meest bekeken boeken van deze maand en geniet van één van deze boeken!
Nummer 1. De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal
In ‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt. De illustraties zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’.
Nummer 2. De jongen, de mol, de vos en het paard
De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.
‘Aan tafel met Jezus’ is een bezinningsboek over bijzondere ontmoetingen met Jezus. Tijdens zijn leven op aarde had Jezus vele ontmoetingen. Juist in deze ontmoetingen leren we wie Jezus is en wat zijn boodschap is. In dit boek worden zeven ontmoetingen met Jezus beschreven. Iemand schuift aan bij Jezus en gaat met hem in gesprek. Zo leren we Jezus steeds op een andere manier kennen. Het is geschreven als bezinningsboek voor de 40-dagentijd. Het is geschikt voor persoonlijke lezing, voor bespreking in een groep, of om te lezen in vieringen of vergaderingen.
Nummer 4. De gorilla en de jongen
Het is oorlog en Joseph moet logeren bij mevrouw F, een norse vrouw die het niet zo heeft op kinderen. Maar tot Josephs grote verbazing bezit ze een verwaarloosde dierentuin, waar hij Adonis ontmoet, een enorme gorilla. Adonis is heel gevaarlijk, maar Joseph voelt zich verbonden met hem. Hij sluit vriendschap met het beest en als de weken verstrijken, verdiept de band tussen hen. Als de bommen beginnen te vallen, is er niemand anders die de kooi van Adonis kan bewaken. Zal Joseph de trekker kunnen overhalen als het nodig is?
In Sterrenregen van Jennifer Wrigth blijft Kathryn Baile alleen bij haar vader en stiefmoeder achter als haar zus Melissa trouwt en verhuist. Het is 1935, de Dust Bowl is op zijn hoogtepunt en het leven in Oklahoma is zwaar. Kathryn mist haar zus verschrikkelijk, zeker als haar vader besluit dat het gezin huis en haard moet verlaten in de zoektocht naar een beter bestaan. Ondertussen is het kersverse huwelijk van Melissa niet wat ze ervan verwachtte. Hoe welvarend haar echtgenoot ook is, zijn handjes zitten los en Melissa doet er alles aan om in de hogere kringen haar blauwe plekken te verbergen, terwijl door de droogte haar buren omkomen van de honger.
Nummer 6. Storm over de wereld
Storm over de wereld van Eric Peels is een boeiende Bijbelstudie over de profetieën van Jeremia. Vlak voor de ondergang van Jeruzalem (6e eeuw v.Chr.) treedt de profeet Jeremia op. Niet alleen Israël, maar ook de volken rondom Israël komen in zijn profetische vizier. In Jeremia, het grootste boek van het Oude Testament, is een aparte bundel profetieën gewijd aan deze volken. In vlammende taal zegt de profeet het ene na het andere volk Gods oordeel aan, dat als een storm over de wereld gaat. In een grondige taalkundige, literaire en historische analyse worden de teksten tot in detail beluisterd. De theologische doorlichting van de geopolitiek van die dagen blijkt voor vandaag verrassend actueel te zijn.
Nummer 7. Wat de toekomst brengt
In de novelle 'Wat de toekomst brengt' van Jody Hedlund gaat de rijke Christine Pendleton als vrijwilliger werken bij de Centre Street Chapel in het armste deel van New York. Zo hoopt ze een verschil te kunnen maken in het leven van de arme immigranten die de straten van de stad bevolken. Al snel is Christine van mening dat de kerk nog veel meer zou kunnen doen om het leven van deze mensen beter te maken. Hiermee plaatst ze zichzelf lijnrecht tegenover dominee Guy Bedell. Wordt het ruzie, of kunnen ze samen optrekken... en wellicht zelfs meer dan dat?
In ‘De lady in de toren’ van Laura Frantz moet lady Blythe Henly plotseling vluchten wanneer haar vader wordt uitgeroepen tot vijand van de kroon. Ze komt als onderduiker terecht in de toren van Wedderburn Castle in Schotland. Maar in een huis met zeven zonen en vele bedienden blijft haar aanwezigheid niet lang geheim. Vlak nadat Everard Hume zijn vader heeft verloren, staat lady Blythe voor zijn poort. Hij heeft al genoeg problemen met een broer die zich in gevaarlijke politieke bochten wringt, een kasteel dat hij moet onderhouden, en een heel jong broertje dat sturing nodig heeft na het overlijden van hun vader. Het zou voor iedereen beter zijn als de lady het kasteel zo snel mogelijk weer verlaat.
Nummer 9. Dialoog, dans en duel
In zijn boek Dialoog, dans en duel beschrijft Kees van Ekris hoe je de boodschap van de Bijbel kunt vertalen naar de concrete werkelijkheid van mensen in deze tijd. Kees van Ekris neemt de lezer mee op een inspirerende reis naar de negen dimensies van predikantschap. Hoe kun je theologisch, contextueel en communicatief zo preken dat je verbinding legt tussen de wereld van de Bijbel en de ervaringen van de hedendaagse hoorder?
In Rozen in de nacht van Melanie Dobson zijn twee verhaallijnen naadloos verweven.
Aan de ene kant: Grace Tonquin, een Amerikaanse die er tijdens WOII in Frankrijk alles aan doet om Joodse kinderen te redden van de nazi’s.
Aan de andere kant, meer dan vijftig jaar later: Addie Hoult is wanhopig op zoek naar een stamceldonor voor haar goede vriend Charlie. Zo ontdekt ze het verhaal van de dappere Grace Tonquin en twee meegesmokkelde kinderen….
Nummer 11. De assistente van de chirurg
‘De assistente van de chirurg’ van Audrey Blake is het eerste deel van de serie over Nora Beady. Londen, 1845. Nadat haar hele familie is overleden aan cholera, groeit Nora Beady op bij chirurg Horace Croft. Daar ontwikkelt ze zich tot een onmisbare assistente: ze plaatst hechtingen, maakt anatomische illustraties en voert experimenten uit. Alles in het diepste geheim, want het is voor vrouwen streng verboden om geneeskunde te beoefenen. Wanneer dokter Daniel Gibson de praktijk komt versterken, moet Nora een rol spelen die ze tot dusver niet kende: die van keurige jongedame.
Nummer 12. De vergeten spionne
‘De vergeten spionne’ van Sarah Steele is een aangrijpend verhaal met twee verhaallijnen die steeds meer met elkaar verweven raken. In het heden heeft Amy haar twee grote liefdes verloren, haar man en haar muziek. Ze stort zich op haar werk in het archief waar ze bewijs ontdekt dat de beruchte ‘agent Colette’, een Franse spion tijdens de Tweede Wereldoorlog, echt heeft bestaan. Dat gaat ze tot de bodem uitzoeken. Ze ontdekt een onvergetelijk verhaal, dat zich afspeelt in het bezette Parijs van 1941, waar Colette zich voordoet al pianiste terwijl het net zich langzaam rondom haar sluit.
‘Maria’ van Arnold Huijgen is een theologisch werk over de bijbelse figuur Maria en beschrijft haar vanuit verschillende invalshoeken. Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt bemoedigd. Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de verlosser en moeder van de gelovigen. De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent na de coronapandemie.
Nummer 14. Encyclopedie Nadere Reformatie deel IV
Encyclopedie Nadere Reformatie deel IV is het laatste deel van de Encyclopedie waarin de Nadere Reformatie in kaart is gebracht. Jarenlang heeft een groep kerkhistorici hieraan gewerkt. De eerste twee delen bevatten honderden minibiografieën van alle mannen en vrouwen die een rol hebben gespeeld in een van de boeiendste stromingen van de Nederlandse kerkgeschiedenis. In de delen 3 en 4 worden ruim 250 thema’s besproken, variërend van Aanbod van genade tot Kunst, van Lekendogmatiek tot Zuid-Holland.
Nummer 15. De kronieken van Narnia
Al meer dan vijftig jaar heeft het land van Narnia miljoenen lezers over de hele wereld in zijn macht. Het is een magisch land, waar de bomen en dieren kunnen spreken. Regelmatig vinden er veldslagen plaats tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door de vier Pevensie-kinderen. En natuurlijk de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt...
Nummer 16. De zussen van Sea view
De zussen van Sea View is het eerste deel in de nieuwe serie van Julie Klassen. Na de dood van hun vader besluiten drie zussen hun huis aan de kust open te stellen als pension voor ouderen die zorg nodig hebben. Zo kunnen ze in het onderhoud van hun doodzieke moeder voorzien. Maar in plaats van vakantiegangers op leeftijd vinden aantrekkelijke jongeheren hun weg naar het pension en dus is er van rust aan zee geen sprake meer. De zussen worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens van verlangen, plicht, weerzin, ambitie, onzekerheid en….liefde.
'Tastbare nabijheid' van Klaas-Willem de Jong en Jan Muis is een boek over de doop en het avondmaal, geschikt voor het gesprek in de gemeente. Doop en avondmaal zijn bijzondere handelingen waarin de nabijheid van God tastbaar wordt in de christelijke kerk. De auteurs onderzoeken wat ze betekenen in het licht van de Bijbel. Zij omschrijven wat wij ontvangen en wat wij doen, wanneer wij worden gedoopt en wanneer wij deelnemen aan de maaltijd van de Heer. Daarbij onderstrepen zij het belang van de vormgeving voor de beleving van beide sacramenten.
Nummer 18. Een plek om te blijven
‘Een plek om te blijven’ van Susan Anne Mason speelt zich af in Toronto, Canada. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle gang is, zet Jane zich met heel haar hart in voor de bescherming van kwetsbare kinderen. Als tijdelijke directrice van de kinderbescherming hoopt ze op een permanente positie zodat ze zich hiervoor kan blijven inzetten. Maar ze bewaart een groot geheim dat haar ontslag zou kunnen betekenen.
Nummer 19. De hemel dichterbij
‘De hemel dichterbij’ van Paul Visser is een meditatiebundel met 52 korte overdenkingen over het leven na dit leven. De auteur gaat in op vragen als: Is er herkenning in de hemel? Is er straks herinnering aan dit leven? Leven de doden nog met ons mee? Hoe ziet de hemel eruit? En wat is de hel? Wat is onze eindbestemming eigenlijk? Bij elke overdenking is een kort gebed opgenomen om voor jezelf, in de kring of tijdens de eredienst te bidden. Een heruitgave van een geliefde bundel die verschillende malen werd herdrukt.
‘Na al die tijd’ van Melissa Tagg is het derde boek in de familie Walker-serie. Beckett Walker is al jaren niet meer in Maple Valley geweest uit angst dat hij wordt opgepakt. Dat is exact wat er gebeurt als hij besluit toch terug te keren. Zijn droom om militair advocaat te worden valt in duigen.
Hovenier Kit Danby keert ook terug naar Maple Valley. Ze miste haar thuis en haar beste vriend, Beckett. Terug op de boomgaard van haar familie heeft ze één seizoen de tijd om winst te maken. Maar dat kan ze niet alleen.