De Top 20 van de maand

Op zoek naar een nieuw boek om te lezen of gewoon nieuwsgierig naar welke boeken momenteel veel bekeken worden? Zoek dan niet verder, hier vind je de twintig meest bekeken boeken van de afgelopen maand. 

het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy

Nummer 1. De jongen, de mol, de vos en het paard.

Dit boek staat welverdiend op Nummer één. Het boek geschreven door Charlie Mackery is een moderne fabel die mooi is om van te genieten ongeacht de leeftijd. Op jonge leeftijd kan je hiervan genieten door mee te gaan met het viertal en te genieten van de mooie illustraties die de reis die ze samen maken weergeven. Op volwassen leeftijd kan dit natuurlijk ook, maar tegelijkertijd zal je de poëzie en symboliek van de teksten meer kunnen waarderen. 

Het boek Toen ongeloof nog heel gewoon was van Paul Visser

Nummer 2. Toen ongeloof nog heel gewoon was.

Dit boek geschreven door Dr. Paul J. Visser, bevat 25 meditaties op basis van de verhalen over Abraham. Deze verhalen zijn dusdanig uitgewerkt dat ze gevoelsmatig dichtbij komen, hiernaast vormt dit boek dankzij de schrijfwijze een inspirerende hulp bij het gebruik van de Bijbel.


Het boek Bidden van Theo van den Heuvel

Nummer 3. Bidden.

In dit boek neemt Theo van den Heuvel je mee terug. In dit boek wordt je aan de hand van vier Evangeliën meegenomen om te kijken naar wat Jezus zei over bidden, hoe hij vorm gaf aan zijn gebedsleven. Kenmerkend in dit boek is dat er geen stappenplan gegeven wordt maar juist een uitnodiging om te komen, te kijken en te leren.

Het boek Papieren Paradijs van Marlies Medema

Nummer 4. Papieren Paradijs.

In dit boek stelt Marlies Medema je voor aan Anna van den Brandhof. In 1845 is zij samen met haar man geëmigreerd naar Suriname. Zelf wou ze hun leven hier in Nederland niet opgeven, maar haar man zag in Suriname de kans om een plantage te starten waar op een eerlijke manier producten voor de rest van de bevolking verbouwd zouden kunnen worden. Na jaren van ruzies is de emigratie dan toch een feit, maar eenmaal aangekomen blijkt Suriname niet wat ze verwacht hadden.
In dit verhaal zien we hoe Anna onder zware omstandigheden een leven opbouwt voor zichzelf en haar gezin.

Select Columns Layout

Het boek God en de Pandemie van Tom Wright

Nummer 5. God en de pandemie.

Tom Wright, de auteur achter dit boek, staat bekend om het schrijven over de relatie tussen theologie en het christelijke leven. In dit boek neemt hij je mee langs de huidige meningen en standpunten rondom corona en nodigt hij je uit om deze situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Tom Wright neemt je mee om corona te bekijken aan de hand van de leringen en voorbeelden van de Schrift.


Het boek Liefde van mijn leven van Gerald en Nelinda Troost

Nummer 6. Liefde van mijn leven.

In dit boek van Gerald en Nelinda Troost wordt er gekeken naar de liefde in het leven. Zelf zijn ze in dit boek heel open over hoe liefde de basis vormt voor hun leven, maar wat is het geheim van deze liefde? Welke rol speelt God hierin? en hoe gaan zij om met de problemen die ze tegenkomen?
Naast de verhalen van Gerald en Nelinda zitten er meerdere verhalen verkregen uit interviews met andere stellen in dit boek. Dit maakt het een echte liefdesgids voor de prille én langdurige relaties. 


Het boek van regenwoud tot bergtop van Jan Klijn

Nummer 7. Van regenwoud tot Bergtop.

In dit avontuurlijke boek neemt Jan W. Klijn je mee op een reis die de wereld rond gaat. Het beklimmen van de Etna, het verkopen van orgels in Canada en een handelsreis naar Turkije. In dit boek gebeurt het allemaal en door de manier van schrijven voelt het alsof je er zelf bij bent. Het boek neemt je mee om de wereld te zien en laat hierbij ook zien hoe bij diverse moeilijke tijden er op God vertrouwd kan worden.

het boek KL!NK Spreken met impact van Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren

Nummer 8. KL!NK.

In dit boek nemen Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren je mee en laten ze je de geheimen van impactvolle communicatie zien. In dit boek nemen ze je mee langs zowel de klassieke als de moderne geheimen en ontdekkingen die je zullen helpen bij het geven van de beste presentaties en toespraken.
Het boek Een onfortuinlijke geschiedenis van Grace Hitchcock

Nummer 9. Een onfortuinlijke geschiedenis.

In dit boek geschreven door Grace Hitchcock word je meegenomen in het verhaal van Edyth Foster. Zij wilt haar leven niet leiden volgens de maatschappelijke norm en geniet van haar excentrieke hobby's. Echter wordt zij vlak voor haar vijfentwintigste verjaardag, wanneer ze eindelijk over haar erfenis zal kunnen beschikken, door haar oom, die nu nog het geld voor haar beheert, opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. zal zij een weg hieruit kunnen vinden om haar leven weer in eigen hand te nemen?

Het boek Morgen wordt alles beter van Henk Jochemsen en Maarten Verkerk

Nummer 10. Morgen wordt alles beter.

In dit boek geschreven door Henk Jochemsen en Maarten Verkerk wordt gekeken naar de ethiek achter de ontwikkelingen rondom gentechnologie. Deze technologie zou de mogelijkheid bieden tot het uitroeien van ziektes en het verbeteren van de mens.
Dit boek vormt een genuanceerde bijdrage aan de gentechnologie discussie en biedt een spannende zoektocht in dit lastige onderwerp.

Het boek Kierkegaard in gewone taal van Geert Jan Blanken

Nummer 11. Kierkegaard in gewone taal.

Dit boek geschreven door Geert Jan Blanken neemt ons mee naar de wijsheden van de Deense denker Søren Kierkegaard. kierkegaard staat bekend om zijn briljante teksten die, wanneer in de originele staat gelaten, moeilijk te begrijpen zijn. Hierom heeft Geert Jan Blanken deze teksten herschreven in de gewone taal zodat deze door meer mensen bewonderd kunnen worden. Uit respect voor de heer Kierkegaard zijn de teksten echter niet eenvoudig gemaakt waardoor dit boek alsnog een belonende uitdaging biedt. 

Het boek Genadetijd van Iwan en Leantine Dekker

Nummer 12. Genadetijd.


Dit boek, geschreven door Iwan en Leantine Dekker, is gefocust op de veertig dagen voor Pasen. De genadetijd, de tijd waarvan je dacht dat je die niet zou hebben, de tijd om stil te staan bij wat genade is en hoe het te maken heeft met ons leven. Dit boek biedt de hulpmiddelen om elke dag even op adem te komen. Een tekst met korte gedachten, een lied, een prikkelende vraag of een uitdaging om aan de slag te gaan. Dit boek is te gebruiken voor jong en oud om samen te gebruiken of voor jezelf om alleen op pad te gaan.


Het boek Bidden en Binden van Piekelt Pasterkamp

Nummer 13. Bidden en binden.

In dit boek geschreven door Riekelt Pasterkamp volgen we Gert-Jan Segers. Hierbij wordt de focus gelegd op de vraag wat drijf Gert-Jan Segers? Wat is de drijfkracht achter de ChristenUnie? Dit boek geeft inzicht in het politieke spel dat zich voor en achter de schermen afspeelt.

De aankomende verkiezingen en het feit dat het boek geschreven is in de recente coronatijden zorgen voor een extra laag achter het boek. Hiernaast zijn er ook interviews met zeven belangrijke vrouwen uit de politieke en sociale omgeving van Segers die de inhoud van dit boek verrijken. 

Het boek Dochter van Rome van Tessa Afshar

Nummer 14. Dochter van Rome.

Deze Bijbelse roman van Tessa Afshar neemt je mee naar het verleden. Naar de eerste eeuw na Christus. In deze tijden van de vroege kerk. Toen in deze tijden de dochter van een prominente Romeinse generaal en een onterfde Joodse immigrant elkaar ontmoete hadden ze nog geen idee van wat hun liefde teweeg zou brengen. Samen bouwen ze aan een gemeenschap van gelovigen maar dit gaat niet zonder tegenstrijd. Na uit hun huizen te zijn verdreven vragen ze de rabbi Paulus om hulp, zullen ze er samen in slagen om verlossing te brengen in de strijd?Het boek een tijd om nooit te vergeten van Jennifer Robson

Nummer 15. Een tijd om nooit te vergeten.

In dit boek geschreven door Jennifer Robson gaan we terug naar een tijd net na de tweede wereldoorlog. Hier kijken we mee met de borduursters Ann hughes en Mirriam Dassin. Zij zijn uitgekozen voor een speciale opdracht die ze tegelijkertijd een kans biedt om te werken naar een betere toekomst, het maken van de bruidsjapon voor  prinses Elizabeth.
Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen die dezelfde blijken te zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth en dan gaat ze op onderzoek uit.


Het boek Lichtboei van Irene Hannon

Nummer 16. Lichtboei.

Dit boek vormt het vierde deel in de Hope Harbor-serie van Irene Hannon en ook hier weet ze je weer mee te slepen in de drama en romantiek van de inwoners van dit idyllische dorpje.

Wanneer ex-legerarts Ben Garrison een oude, afbrokkelende vuurtoren erft wilt hij deze het liefts met de grond gelijk maken. Maar de toren vormt een belangrijk monument voor de gemeenschap en redacteur Marci Weber is vastbesloten om te vechten voor het behouden van de vuurtoren. In de strijd hierover vliegen de vonken over en weer en bij latere samenwerking lijkt er een ander soort vuur te ontvlammen...


het boek de kamer met de gesloten deur van Jamie Jo Wright

Nummer 17. De kamer met de gesloten deur.

In deze detective roman van Jamie Jo Wright gaan we in eerste instantie terug naar 1946 Imogene Grayson werkt in een beautysalon en droomt ervan om naar Hollywood te vertrekken. Wanneer ze het lijk van haar zus op zolder vind neemt alles echter een andere wending. Ze is vastbesloten om te ontdekken wie de dader is echter wordt haar bemoeienis niet gewaardeerd, langzaam maar zeker raakt het onderzoek in de vergetelheid... In het heden kijken we mee met Aggie Dunkirk, zij vindt een baan als secretaresse bij een begraafplaats, tijdens haar samenwerking met een raadselachtige, maar ook aantrekkelijke, archeoloog ontdekken ze een misdaad die sommigen koste wat kost verborgen proberen te houden.

het boek Goudpapaver van Laila Ibrahim

Nummer 18. Goudpapaver.

Dit boek van Laila Ibrahim toont ons een verhaal over de kracht van vriendschap. In dit boek zien we het verhaal van Jordan, een zwarte lerares en Sadie, een witte vrouw. Op eerste gezicht hebben ze weinig gemeen. Maar hun familiegeschiedenis is jaren geleden vermengt op een plantage in Virginia waar hun moeders ondanks de verschillen in afkomst een sterke band hebben opgebouwd. 
Wanneer een van de moeders op sterven komt te liggen en er een zware reis ondergaan wordt om afscheid te kunnen nemen, ontdekken ze de problemen die nog steeds door ongelijkheid veroorzaakt worden. Samen zullen Sadie en Jordan moeten vechten voor een betere toekomst.


Het boek Kijk op de ziel van Martine Oldhoff

Nummer 19. Kijk op de ziel.

Dit boek van Martine Oldhoff is een gespreks- en bezinningsboek dat de betekenis van de ziel in het christelijke geloof verwoordt. De ziel duikt overal op. Van seizoenen lang in ‘Kijken in de ziel’ op de televisie tot in het spirituele tijdschrift Happinez. Tegenwoordig nemen veel gelovigen het woord minder gemakkelijk in de mond. Dat is jammer, want eeuwenlang was de ziel een bekend begrip in kerk en theologie. Oldhoff werpt een nieuw licht op dit oude woord. Kijk op de ziel biedt je theologische verdieping, actuele voorbeelden en veel stof tot nadenken. Een bezinningsboek dat leidt tot diepe geloofsgesprekken met vrienden, familie of gemeenteleden.

het boek de kerk is fantastisch! van Rik Torfs

Nummer 20. De kerk is fantastisch!

In dit boek van Rik Torfs wordt op vele manieren naar de kerk gekeken. De manieren waarop de kerk hierbij wordt neergezet is niet altijd even mooi. Zo wordt de kerk onder andere neergezet als een plaats van verrotting maar tegelijkertijd krijgen we ook de kerk te zien als hospitaal, een bron van humor en een plek van schoonheid.
Vanuit acht verschillende perspectieven krijgen we de kerk te zien, maar geen van hen kan de kerk als geheel omvatten, de kerk blijft ongrijpbaar. Niemand kent de hele kerk. Ook de paus niet.

Dit waren de top twintig van de afgelopen maand, we hopen dat u iets heeft kunnen zien dat u aanspreekt en vergeet niet terug te komen om te kijken welke boeken volgende maand een plaats hebben ingenomen.