5 tips voor Belijdenisboeken

Dit zijn de vijf beste boeken over Belijdenis, met boeken van onder andere Evert van Veen, Dr. W. Verboom en Kees van Dusseldorp.

Ieder moment heilig van Douglas Kaine McKelvey

Ieder moment heilig bevat liturgieën en gebeden voor de gewone gebeurtenissen uit het dagelijks leven, zoals ‘Een liturgie om met vrienden feest te vieren’, ‘Een liturgie voor de was’ of ‘Een liturgie voor het eerste haardvuur van het seizoen’. Deze gebeden verbinden God met het dagelijks leven en helpen om stil te staan bij het idee dat het leven een heilig doel heeft, vooral wanneer je het te druk hebt om dat op te merken.

Bekijk hier de eerste pagina’s.

Wonen in verwondering van André F. Troost en Henk Helmantel

Kunstschilder Henk Helmantel en dichter André F. Troost delen een liefde voor kunst en theologie. De teksten van Troost en het beeld van Helmantel zorgen samen voor een prachtig boek dat de verwondering over geloof en schepping laat zien, en daarnaast een fraaie dwarsdoorsnede geeft van het werk van beide kunstenaars.

Bekijk hier de eerste pagina’s.

de infographic bijbel

De infographic Bijbel van Karen Sawrey

In ‘De infographic Bijbel’ van Karen Sawrey wordt de Bijbel getoond zoals je die nog nooit eerder hebt gezien: in infographics. In meer dan honderd illustraties wordt er inzicht gegeven in het Oude en Nieuwe Testament en komen eeuwenoude woorden tot leven. De schepping, de maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de parabels van Jezus, de reizen van Paulus: alle bekende personen en verhalen komen aan bod. Dit is de Bijbel voor een nieuwe generatie.

Bekijk hier de eerste pagina’s.

De hartslag van het geloof van John Charles Ryle

In De hartslag van het geloof geeft J.C. Ryle praktische richtlijnen voor het lezen van de Bijbel en inspireert hij om te groeien in het gebed. Met heldere taal richt Ryle zich op de praktijk van het christen-zijn, volgens de auteur is het persoonlijk gebed het belangrijkste thema in het leven van de christen. Zijn aanwijzingen helpen de lezer om de kracht van het gebed en van het Bijbellezen (opnieuw) te ontdekken.

Geloven doe je zo van Anne van Olst

Anne van Olst nodigt lezers uit om zich open te stellen voor het christelijk geloof, ongeacht alle vragen en twijfels die zij hebben. Hoe te geloven in de christelijke God? Paradoxaal genoeg worstelen veel christenen met deze vraag. Dit boek geeft een antwoord aan de hand van een reis langs de twaalf artikelen van het geloof. In heldere taal laat Anne van Olst zien wat het christelijk geloof inhoudt en hoe je geloven kunt leren. Het boek is niet alleen geschreven voor christenen, maar voor iedereen die kennis wil maken met het christelijk geloof.

Bekijk hier de eerste pagina’s.

Andere inspirerende belijdenisgeschenken

U roep ik in

De mooiste gebeden uit het werk van Augustinus volgens Johannes van Oort. Augustinus wist als geen ander het breekbare verlangen naar God te verwoorden. Johannes van Oort vertaalt het werk naar een moderne tijd.

Hoe moet je bidden?

Een inspirerende en praktische gids voor het gebed van Pete Greig. De auteur besteed aandacht aan alle vormen van gebed en bekende bidders uit verschillende tradities.

Hoe kun je Gods stem verstaan? van Pete Greig​​

Dit boek van Pete Greig is een boeiende studie naar het horen van Gods stem. Greig weet met voorbeelden, zoals het gesprek tussen Jezus en de Emmaüsgangers, een praktische handleiding te geven voor deze essentiële vraag.

Bidden kun je leren van Anne van Olst

Een praktische gids voor het gebed, voor zowel jongeren als ervaren gelovigen. Van Olst geeft een frisse blik op alledaagse vragen als: Wat is bidden? Hoe begin je een gebed? En hoe spreek je God aan?

De Gewone Catechismus van Theo Pleizier

Theologen Theo Pleizier, Arnold Huijgen en Dolf te Velde slaan de handen ineen om de inhoud van het christelijk geloof op een hedendaagse manier over te dragen aan volgende generaties.

Select Columns LayoutInsert Image