5 tips voor romans

5 tips voor romans, romans zijn de boeken van vele dromen. In sommige gevallen geven ze een regionaal verhaal van spanning en passie, in andere gevallen nemen ze ons juist uit de stoel naar een plek van genot overzee en dan zijn er nog de werken die ons niet meenemen voor de vreugde maar ons het verlies en verdriet tonen. Hoe kunnen zulke werken tegelijkertijd een hart vullen en breken en ons meenemen overzee terwijl we onze stoelen niet verlaten? Die vraag kunnen we niet beantwoorden, wel kunnen wij zeggen wat vijf unieke door ons aangeraden romans zijn om van te genieten.

Het boek Pontenilo van Irma Joubert over de gevolgen van de tweede wereldoorlog op persoonlijk niveau

Pontenilo

De gevolgen van de tweede wereldoorlog reiken verder dan alleen Europa, zelfs in het diepe deel van Zuid-Afrika zijn er nog gevolgen te merken. De politieke tegenstellingen die ontstaan ontwrichten het hechte Afrikaner gezin Fourie. De sfeer in huis zelf wordt om te snijden en de gevoelige Klara, die een goede vriend verloor bij de slag om El Alamein, probeert de vrede in haar familie te bewaren.

Neem hier alvast een blik op het boek


Het boek de koppelaarster van Laura Frantz

De Koppelaarster

Het jaar is 1634 en we zitten in James Towne. Selah Hopewell is de enige vrouw in de nederzetting die niet wilt trouwen. Ze heeft het al druk genoeg met haar werk in de winkel van haar vader, bovendien is ze belast met de zorg voor een scheepslading bruiden die onlangs in de nieuwe wereld zijn gearriveerd, zij zijn allemaal wel op zoek naar een echtgenoot. Een van hen heeft haar zinnen gezet op Xander Renick, de weduwnaar van Selah's overleden beste vriendin. Zij vraagt Selah om te bemiddelen. Maar Xander heeft andere plannen...

Neem hier alvast een blik op het boek


Het boek de theekist van Heidi Chiavaroli

De Theekist

In 'de Theekist' van Heidi Chiavaroli vechten twee vrouwen voor liefde en vrijheid tegelijkertijd ontdekken ze een erfenis van geloof en moed.

Boston, 1773. De vader van Emma Malcoms is trouw aan de Britse kroon en heeft haar hand in huwelijk uitbeloofd aan de inhalige en sadistische Samuel Clarke. Emma heeft zelf echter haar hart al verpand aan Noah Winslow, een fervente tegenstander van de kroon. wanneer Emma en Noah samen een protestactie op touw zetten waarbij een enorme hoeveelheid thee vernietigd wordt, chanteert Samuel Emma later met bewijs. Trouwen met hem is hierbij de enigste manier om het leven van Noah te redden.

In het heden doet Hayley Ashworth alles wat in haar macht ligt om de eerste vrouwelijke Navy SEAL te worden. Hier valt echter ook onder dat ze terugkeert naar Boston om de herinneringen aan haar jeugd, die vol misbruik en verwaarlozing zat, onder ogen te komen. Een onverwachte ontmoeting met de man die ze ooit liefhad leidt tot de ontdekking van een oude theekist met waardevolle papieren.....

Neem hier alvast een blik op het boek


Het boek de naaimachine

De naaimachine

één naaimachine, twee families, drie geheimen en vier generaties

In 'De naaimachine' volgen we de zwerftocht van een naaimachine door vier generaties. De hoofdrol is weggelegd voor een oude vintage Singer-naaimachine, die voor ieder van zijn eigenaars een grote betekenis had. Van de vrouw die er de laatste hand aan legde in de fabriek en verzeild raakte in een van de grootste stakingen van haar tijd, tot een weduwe die een verborgen boodschap in de machine vindt. Uiteindelijk komt de Singer terecht bij een jonge man die tijdens het restaureren van de naaimachine de waarheid ontdekt rondom zijn afkomst.

Neem hier alvast een blik op het boek


Boek het huis op nummer 7 van Rachel Hauk

Het huis op nummer 7

Het huis op nummer 7 is een bijzonder huis. Rachel Hauck vertelt in deze meeslepende roman het verhaal van twee vrouwen die, gescheiden door tijd, in hetzelfde huis zichzelf en de liefde leren kennen.

In de lente van 1953 is Everleigh Applegate nog gelukkig getrouwd en pril zwanger. Maar als er een tornado door haar woonplaats raast, verandert alles en ziet Everleighs toekomst er opeens totaal anders uit. Zeven jaar later woont ze nog steeds bij haar moeder, kinderloos en zonder man. Er bloeit voorzichtig iets op tussen Everleigh en haar oude schoolvriend Don Callahan. Maar Everleigh bewaart een geheim dat hun toekomst in gevaar zou kunnen brengen.

Toen Beck Holliday haar vader verloor op 11 september, verloor ze ook alle herinneringen aan hem. Achttien jaar later erft ze een prachtige villa van een zekere Everleigh Applegate, die ze zou moeten kennen, maar die ze zich niet kan herinneren. Toch moet ze als kind vele zomers in de villa hebben doorgebracht. Een ontmoeting met haar vroegere buurjongen zet een serie onverwachte gebeurtenissen in gang.

neem hier alvast een blik op het boek