Best verkochte christelijke romans 2022

KokBoekencentrum geeft elk jaar Christelijke romans uit. Hieronder vindt u de best verkochte christelijke romans van 2022, van o.a. Francine Rivers, Julie Klassen en Tessa Afshar. 

De stem van een vrouw

In ‘De stem van een vrouw’ van Francine Rivers wordt Kathryn Walsh met groot onrecht geconfronteerd. Ze wil niets liever dan de strijd aangaan, maar wat als ze daarmee haar leven riskeert?

Voor Kathryn is niets doen echter geen optie. Eind 19e eeuw arriveert ze in het mijnstadje Calvada om haar ooms erfenis op te eisen: het kantoor waar hij zijn krant maakte, te midden van bordelen en saloons, en een mijn die niets oplevert. Geraakt door de slechte behandeling van mijnwerkers en hun gezinnen, besluit ze het krantje nieuw leven in te blazen. Daarmee strijkt ze recht tegen de haren in van de mannen die het stadje besturen. Maar Kathryn weigert om haar mond te houden en publiceert alles waar ze in gelooft. Tot wanhoop van Matthias Beck, de salooneigenaar die haar probeert te beschermen.

‘Het toevluchtsoord voor gebroken harten’ van Susan Anne Mason is het eerste deel in een nieuwe serie en speelt zich af in Toronto, 1939. Olivia Rosetti wordt opgepakt en gevangengezet omdat zij ongewenst zwanger is geraakt. Ze wordt ‘onverbeterlijk’ geacht en naar een heropvoedingsgesticht gestuurd, waar ze de meest vreselijke dingen meemaakt.

Wanneer Olivia na anderhalf jaar zwaar getraumatiseerd vrijkomt, wordt ze in huis genomen door Ruth Bennington. Samen besluiten ze een opvanghuis te beginnen voor vrouwen in dezelfde situatie. Maar Olivia blijft last houden van haar verleden – tot ze weduwnaar Darius Reed en zijn dochtertje ontmoet. Zij helpen haar om zich langzaam weer geliefd te gaan voelen.

het toevluchtsoord voor gebroken harten
swanford abbey

De echo van Swanford Abbey van Julie Klassen is een Regency-roman boordevol mysterie, intrige en romantiek. Wanneer Rebecca Lane afreist naar het tot hotel omgetoverde Swanford Abbey, kan ze niet vermoeden dat ze daar Sir Frederick tegen zal komen, de man die ooit haar hart brak. En ze had al helemaal niet kunnen raden dat Swanford Abbey het decor zou worden van de moord op een beroemde schrijver. Sir Frederick gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er meerdere gasten zijn die een motief voor de moord hebben, onder wie Miss Lane…


Juweel van de Nijl van Tessa Afshar gaat over Chariline, die als wees wordt opgevoed aan de rand van de Nijl. Haar tante laat niet veel los over de tragische relatie van haar ouders, maar haar mooie donkere huid verraadt dat haar vader een Kushiet was.


Als Chariline haar opa vlak voor zijn pensioen bezoekt, hoort ze toevallig dat haar vader nog in leven is en raakt ze geobsedeerd door het verlangen om te ontdekken wie hij is. Ondertussen heeft ze kennisgemaakt met de apostel Fillippus en zijn dochters. Via Filippus vaart ze als verstekeling op het schip van kapitein Theo mee naar Rome. Worden in Rome de raadsels rondom Charilines ouders opgelost?


juweel van de nijl

‘Het strand van de verloren schatten’ van Julie Klassen speelt zich af aan de kust van Cornwall, waar Laura Callaway op zoek is naar kostbare voorwerpen en de verhalen die daarachter schuilen.

Laura Callaway loopt dagelijks langs de kust van Cornwall, die berucht is vanwege de vele scheepswrakken. Niet om kostbare schatten te jutten, maar om te zoeken naar het verhaal achter de levens die verloren zijn gegaan. Op een dag vindt ze op het strand een gewonde man. Ze verzorgt hem en ontdekt een wond die van een mes afkomstig lijkt. Als er nieuwe aanwijzingen aanspoelen, weet ze niet meer of ze er wel goed aan heeft gedaan om hem in huis te nemen.

Nog meer best verkochte christelijke romans van 2022 inzien? Klik hier voor een overzicht van al onze romans.