Nieuwe moderne romans

Vandaag zijn er weer prachtige moderne romans uitgekomen. Lees hieronder waar ze over gaan en bestel ze nu!

Ad en Marina vieren vakantie op een camping Kroatië. De 65-plussers hebben het er best naar hun zin en genieten van de rust, maar Ad is niet zichzelf. Wanneer hij voor de zoveelste keer de koffiekopjes uit zijn vingers laat vallen, krijgt het echtpaar grote ruzie. Een ruzie, die hun leven op zijn kop zet. Want Ad komt niet uit zijn woorden, en valt plotseling op de grond. Marina belt in paniek met hun enige dochter Jessica en vraagt haar zo snel mogelijk te komen. Maar hun dochter is ruim 1300 kilometer weg van hun en staat met haar rug tegen de muur.

'Toekomstnevel' is een meeslepende roman van Kirstin Rozema en het vervolg op haar novelle 'Thuis in het huys', waar we dochter Jessica al eerder ontmoetten.

De familie Kleinveld is al jaren eigenaar van de hoeve Lommedijk in het boerendorp Vastricht. Ze vormen een belangrijke boerenfamilie en streven er dan ook naar om goed te trouwen. Maar soms zegt het gevoel iets anders. Enige zoon Egbert wordt verliefd op de bakkersdochter, maar trouwt onder druk van zijn ouders met boerendochter Jaan. Uit dit huwelijk worden twee zoons geboren en de geschiedenis herhaalt zich. Kan de ware liefde op deze hoeve een plek vinden?

'Het geslacht Kleinveld' is een heerlijke boerenroman van Clemens Wisse. Hij neemt de lezer opnieuw mee in het leven op het platteland, waar liefde en traditie soms lijnrecht tegenover elkaar staan.

Meer moderne romans

haar kant van de weg

Fien Grasser runt een klein restaurant in Wij k bij Duurstede. Op weg naar een cateringklus rijdt ze tot haar grote schrik iemand aan. Lea heeft al vele klappen opgevangen, letterlijk en figuurlijk, wanneer ze door Fien geraakt wordt. De twee vrouwen gaan tegen wil en dank deel uitmaken van elkaars leven.

'Haar kant van de weg' is een indrukwekkende roman van Ella Marjon stelt de belangrijke vraag ‘waarom treft mij dit noodlot?’, maar blijft luchtig door de culinaire setting die je het water in de mond doet lopen.


beschadigde tijd

Ties is na zijn scheiding niet bewust op zoek naar een nieuwe relatie, maar dan ontmoet hij Linda. Er is echter één probleem: Linda wil absoluut geen kinderen in haar leven – terwijl hij er al drie heeft. Ties hoopt dat ze zal bij draaien, maar Linda vindt het te moeilijk. Daar legt hij zich echter niet zomaar bij neer en dus gaat hij op zoek naar de reden waarom Linda geen kinderen wil. Kan de liefde tussen Ties en Linda toch een kans krijgen?

Simone Foekens schrijft in 'Beschadigde tijd' met veel emotie over Linda en Ties. Eerder verscheen van haar onder andere 'Kringen in het water' en 'Geef me de moed'.

sterker samen

Weduwe Hannah reist al jaren in haar eentje met een camper. Haar hulp in de huishouding Vivian gaat nooit op vakantie vanwege geldgebrek. Hannah stelt voor om gezamenlijk naar Scandinavië te reizen en Vivian accepteert haar aanbod van harte. Hannah en Vivian delen tijdens de reis hun levensverhalen met elkaar. Het is tijd om hun verleden op te ruimen en te leren accepteren. Daarbij hebben ze geen vakantieliefde nodig, maar wel hun reisgenoot.

'Sterker samen' van Gea Veldkamp is een indrukwekkend verhaal over een onverwachte vriendschap en een levensveranderende reis.