Sidney Chambers en de gevaren van de nacht – James Runchie

Sidney Chambers en de schaduw van de dood van auteur James Runcie , het eerste deel van de Grantchester-serie? Dan heb je geluk want deze week is het tweede deel van de serie uitgekomen genaamd Sidney Chambers en de gevaren van de nacht. 

Lees hier meer over beide boeken. 


Sidney Chambers en de schaduw van de dood – het eerste deel van de Grandchester serie

Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke pre Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft, ook al gaat hij daarbij soms aan voorbij. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken. Als predikant heeft Sidney namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijnaad bij de recher: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester. Mensen hebben de neiging om dingen aan hem op te biechten.En al zit de doorwinterde inspecteur Ke niet altijd te wachten op de heldere winter van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt toch onmisbaar. 


In dit deel krijgen de heren te maken een misbruik, gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen…


Recensies

“Het is heel gemoedelijk geschreven, je kan het wat vergelijken met een Agatha Christie. Dus geen bloedstollende spanning, maar een goede die het gedaan heeft! De karakters komen mooi tot hun recht, net zoals de omgeving, je leeft je echt in het verhaal in.” – Kristel


Lees de hele recensie op
hebban.nl



“Elk hoofdstuk heeft een nieuwe misdaad als onderwerp, maar er is wel verbinding in de hoofdstukken. In het begin lijkt dat wat minder, maar als je doorleest wordt het duidelijk. Een mooi begin van een nieuwe vervolgserie! Het lijkt niet erg op de tvserie, maar is wel interessant en boeiend.” – Jolande Bot


Lees de hele recensie op
christelijke boeken.info.nl




Sidney Chambers en de gevaren van de nacht – het tweede deel van de Grandchester serie

In Sidney Chambers en de gevaren van de nacht zet pastor en parttime detective Sidney Chambers zijn speurwerk voort. Samen met zijn kameraad en inspecteur Geordie Kees zijn tanden in een onverwachte en fatale val van de kapel van King's College, Cambridge, fotografie met een luchtje en vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd.
Ook reist hij naar Berlijn, waar de Muur verrijst en hij verstrikt gezocht in een web van internationale spionage. Een uitstekende afleiding voor de liefdesperikelen die hem kwellen, zoals gewoonlijk. Moet hij kiezen voor de voornaam Amanda, of toch voor de Duitse weduwe Hildegard?




Insert Image

Wie is James Runchie?


James Runcie is een Britse romanauteur, documentairemaker, tv-producer en toneelschrijver. Naast werkt hij voor kunstprogramma's van BBC radio 4, is hij lid van de Royal Society of Literature en gastdocent aan de Bath Spa University. Zijn zesdelige serie over Sidney Chambers en het plaatsje Grantchester werd verfilmd door de BBC.


Selecteer Kolomenlay-out
Voeg afbeelding toe