Actuele boeken voor nieuwe ambtsdragers

met eigen woorden piet van midden

voor €17,99

Piet van Midden vertaalde een groot aantal bijbelteksten op een verrassende en lichtvoetige wijze: psalmen, profetenteksten, maar ook woorden van Jezus.

Je kunt de teksten lezen voor jezelf, bij de opening van een bijeenkomst, in een viering, of ze gebruiken om iemand een hart onder de riem te steken.

goed beginnen

voor €12,99

Voorzitters van vergaderingen in kerken, scholen, christelijke organisaties en instellingen zullen heel veel plezier van dit boek hebben.Dit boekje bevat 55 vergaderopeningen waarin vanuit een integraal openomen Bijbelgedeelte een korte overdenking wordt geboden. Elke opening bevat verder een lied, een gespreksvraag en punten voor een gebed.

101 dingen die je moet weten als je ambtsdrager wordt

voor €11,00

Inspirerende, leuke, informatieve en bemoedigende teksten, tips en adviezen voor nieuwe ambtsdragers in de kerk.

ontmoeting

voor €18,99

Pastorale bezoeken afleggen, het is mooi, dankbaar, spannend en soms zwaar om te doen. Dit boek wil pastorale bezoekers inspireren, nieuwe ideeën aanreiken en laten leren van anderen.

pastoraat voor iedereen

voor €12,50

Nynke Dijkstra beschrijft op heldere wijze de hoofdlijnen van het pastoraat in de christelijke gemeente. De nadruk ligt daarbij op de praktische kant van het werk: hoe leer je luisteren? Hoe voer je een gesprek? Hoe ga ik om met de bijbel in het pastoraat? Kun je leren bidden met mensen? Hoe reageer ik op kritiek op de kerk of de predikant?

hoe overleef ik moeilijke mensen

voor €12,50

Psychotherapeut Jörg Berger introduceert beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen. Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders. Heel handig, want ook in de gemeente is lang niet iedereen even gemakkelijk om mee om te gaan!

voor €18,99

Een inspirerende en praktische gids voor het gebed. Iedereen bidt, maar niemand vindt het makkelijk. We kunnen er allemaal wel een beetje hulp bij gebruiken. 

Pete Greig is de initiatiefnemer van het 24-7- gebed, een internationale en interkerkelijke gebeds- en zendingsbeweging.

een voortreffelijk werk

voor €12,99

Iedere ambtsdrager weet dat het werk in de gemeente niet zo eenvoudig is. Daarom is deze handreiking voor ambtsdragers samengesteld waarin allerlei facetten van het gemeenteleven aan bod komen: beleid, pastoraat, catechese, jeugdwerk, diaconaat en evangelisatie.