André Troost is 40 jaar auteur

In het najaar van 1981 verscheen bij de toenmalige uitgeverij Boekencentrum de titel Bedelen om licht van André F. Troost, een bundel gedichten. Dat was het begin van een veertig jaar lange samenwerking tussen Troost en Boekencentrum (sinds 2017 KokBoekencentrum) die voor de uitgeverij altijd erg belangrijk is geweest.

In deze veertig jaar publiceerde André Troost maar liefst 62 titels bij (Kok)Boekencentrum, waarvan bij elkaar meer dan 500.000 exemplaren verkocht werden. Zijn bestverkochte titel is Gaandeweg hem tegemoet (een dagboekje) met verkoop van bijna 200.000 exemplaren.

Bijzonder aan het oeuvre van Troost is de diversiteit. Hij schreef, en schrijft, gedichten en liederen, verhalen, meditaties (dagboeken), bijbelstudies, bijbelverhalen voor kinderen, een novelle en last but not least: theologie. Zijn naam wordt in christelijk Nederland vooral verbonden met zijn dagboeken en de vele kerkliederen die hij schreef en die in allerlei liedbundels terug te vinden zijn.

André is al die jaren een zeer belangrijke auteur geweest voor (Kok)Boekencentrum. Daarom hebben we hem zaterdag 23 oktober een jubileumbijeenkomst aangeboden in de Oude Kerk van Ermelo met lezingen, muziek en zang.

Klik hier om de lezing “Is André Troost ook onder de theologen” van Wim Dekker te lezen.
Klik hier om de lezing “André Troost als pastor” van Harmen van Wijnen te lezen. 

Een fotoverslag (fotograaf: Heiko Bertram) van de jubileumbijeenkomst in de Oude kerk Ermelo, 23 oktober 2021: