Annemarie van Heijningen-Steenbergen

Annemarie van Heijningen

Annemarie van Heijningen-Steenbergen is schrijfster en spreekster. Samen met haar man Michel en hun drie kinderen woont ze in het Groningse Dorkwerd. Ze schreef ruim 10 jaar columns voor de Visie en is te herkennen aan haar gevatte, rake schrijfstijl. 

RefoMeisje

Meer boeken van Annemarie Heijningen-Steenbergen

annemarie van heijningen-steenbergen - Refomeisje

In 'Refomeisje' kruipt Annemarie in de huid van het meisje dat ze was. Met een mengeling van verwondering en dankbaarheid kijkt ze terug naar de kerk en de omgeving waarin zij tot geloof kwam.
Het verhaal biedt een respectvolle inkijk in de refocultuur en is herkenbaar voor 'insiders'.
Een openhartig relaas, kwetsbaar, spiegelend en warm van toon.
'Refomeisje' is een boek dat tot nadenken stemt en gespreksstof oplevert.

gewijde chaos - annemarie van heijningen-steenbergen

In de novelle Gewijde chaos van Annemarie van Heijningen volgen we een domineesgezin uit het noorden des lands ten tijde van een dreigend beroep uit de Randstad. Hoewel Bart en Monica Roerig proberen de rust te bewaren in een onrustige tijd, sijpelen stress en spanning hun leven binnen. Via haar dagboekkrabbels neemt Monica je mee in de dynamiek van hun bestaan; als hun oudste van het geloof valt, als zijzelf de preken van haar man begint te horen met de oren van haar zoon, als twijfel en scepsis besmettelijk blijken. En tussen de bedrijven door is er het zenuwslopende gedoe rondom een eventuele verhuizing.

Een hilarisch, scherp en ongeveinsd verhaal, dat dichterbij komt dan de lezer misschien wel wil toegeven…





ik kan het niet loslaten-annemarie van heijningen-steenbergen

In 'Ik kan het niet loslaten' beschrijft Annemarie hoe ze destijds vastliep in perfectionisme en controledrang. Haar verhaal gaat over de keerzijde van een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, haar jarenlange slaapstoornis en de moeizame weg naar genezing.
Annemarie stelt kritische vragen, niet alleen aan zichzelf maar ook aan God. Een eerlijke worsteling, met als ondertoon: 'Ik laat U niet los, voordat U mij hebt gezegend.'

Dit boek bevat, naast veel praktische en pastorale handvatten, ook psychologische adviezen en zelfhulptips van Kees Roest (psychotherapeut bij Eleos en auteur van o.a. 'Niets moet, alles mag').

Dit boek is een must have voor slechte slapers - en eveneens voor 'moeilijke loslaters', voor mensen die worstelen met prestatiedrang en een lage zelfwaarde. Een boek dat je - anders dan bij veel andere zelfhulpboeken - in één adem uitleest en je helpt sterker en stabieler in het leven te staan.

het geheim van het hoogste annemarie van heijningen-steenbergen

Puntig, praktisch en poëtisch. Zo kun je dit psalmendagboek omschrijven.
In 366 stukjes worden alle psalmen behandeld, ook de 'lastige' en onbekende psalmen.
De teksten zijn kort. In weinig woorden wordt veel gezegd.

Een dagboek dat je raakt, inspireert en aan het denken zet. Ga op reis met de psalmendichters en ontdek Het geheim van de Hoogste.

voor jou wil ik de allerbeste mama zijn annemarie van heijningen-steenbergen

In korte verhalen neemt Annemarie met veel vaart en humor haar moederschap onder de loep. Met een flinke dosis zelfspot beschrijft ze de meest bijzondere, genante en leerzame situaties waarin ze met haar kinderen belandt, terwijl ze haar best doet om een goede moeder te zijn.
Deze bundel bevat columns die al eerder verschenen zijn én veel nieuw materiaal.



getrouwd zijn is de hemel niet - annemarie van heijningen-steenbergen

Getrouwd zijn is de hemel niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.4