Belijdeniscadeaus voor mannen

Als iemand belijdenis doet van zijn geloof, zegt hij of zij ‘ja’ tegen God. Dat mag gevierd worden! Wil je iemand verrassen met een boek die hem helpt om zijn verdere geloofsleven vorm te geven? Hier vind je verschillende belijdeniscadeuas voor mannen, van inspirerende bijbelstudieboeken tot de infographic bijbel. 

maand van de bijbel de bijbel infographic

In 'De infographic Bijbel' van Karen Sawrey wordt de Bijbel getoond zoals je die nog nooit eerder hebt gezien: in infographics. In meer dan honderd illustraties wordt er inzicht gegeven in het Oude en Nieuwe Testament en komen eeuwenoude woorden tot leven. De schepping, de maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de parabels van Jezus, de reizen van Paulus: alle bekende personen en verhalen komen aan bod. Dit is de Bijbel voor een nieuwe generatie.


Dagboek over heiligen en onheiligen van Pieter L. de Jong is een bijbels dagboek dat iedere dag inzoomt op een bijbels persoon en op zijn of haar relatie tot God. Op die manier wil hij de verwevenheid tussen ons verhaal en de verhalen uit de Bijbel zichtbaar maken: Abraham die na zoveel jaren weer eens een altaar bouwt, David die in geloof het gevecht aangaat, Salomo die zwicht voor het vrouwelijk schoon, Jeremia die sombert, Jona die vlucht, Tamar die vecht, enzovoort. Met dit dagboek komen de bijbelse verhalen en personen nog dichterbij.


‘Geloofsmomenten’ is een evangelisch dagboek waarin geloofsgroei centraal staat, geschreven door veertien christelijke auteurs. Voor elke dag een moment om stil te staan bij God. Een geloofsmoment om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten, dat biedt dit dagboek voor 365 dagen. Aan dit evangelisch dagboek schrijven veertien auteurs mee die allemaal een passie hebben voor God en gemotiveerd zijn om christenen te inspireren in hun stille tijd. Elke auteur schrijft over een aantal thema’s. Hierdoor zit er zeker een lijn in, maar is het ook afwisselend genoeg om te blijven boeien. Thema’s die besproken worden zijn onder andere vriendschap, gebed, authenticiteit, nederigheid, imperfectie, geloofsgroei en leven in vrijheid. Elke dag sluit af met een gebed, een vraag of een bemoedigende quote.


Met ‘Bidden kun je leren’ geeft Anne van Olst een praktische gids voor gebed, bedoeld voor zowel jonge als ervaren gelovigen en geschikt voor gebruik in kringen. Bidden kun je leren. Dit boek wil daarbij helpen. Het is een praktische gids voor gebed. Zowel voor beginners die een helpende hand kunnen gebruiken bij de eerste stappen op de weg van het gebed, als voor meer ervaren bidders die zich blijvend willen bezinnen op hun gebeden. Op een frisse manier wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat is bidden? Hoe begin je je gebed? Hoe spreek je God aan? Hoe kun je met vertrouwen bidden? De handleiding voor gesprek maakt het boek geschikt voor gebruik in kringen.

In ‘Hoe houd je het geloof fris?’ debatteren 14 jonge en (iets) oudere theologen over de kunst van geloven. In tweetallen introduceren ze een tekst uit de theologische traditie, die iets zegt over spirituele vorming. Ze gaan samen in gesprek over de teksten, hun eigen roeping en de vraag hoe ze als theoloog (en door theologie) geestelijk gezond blijven. Daarbij spreken ze ook over de toekomst van de theologie als discipline, en de rol die spirituele vorming daarin speelt. Er is verveling in de kerken, mensen weten het allemaal al. Daarom: ‘Hoe houd je het geloof fris?’


van doopvont avondmaalsbeker

De liturgische formulieren voor doop- en avondmaalsdiensten en voor openbare belijdenis nemen in een groot deel van de protestantse kerken een belangrijk plaats in. Door de klassieke formuleringen komt de rijke inhoud van deze formulieren echter niet altijd tot zijn recht. In dit boek legt dr. W. Verboom de drie formulieren op heldere en pastorale wij ze uit voor de gemeente. Daarbij heeft de auteur de drie formulieren hertaald naar eigentijdsere taal en het avondmaalsformulier ook iets ingekort.