Bij heldere maan – Elizabeth Musser

In oktober 2022 komt er een nieuwe roman van Elizabeth Musser uit, Bij heldere maanDe schrijfster is bekend van vorige boeken Twee testamenten en Als ik mijn ogen sluit. Elizabeth Musser schrijft ‘entertainment with a soul’, zoals ze het zelf zo mooi omschrijft, vanuit haar tuinhuisje vlak bij Lyon. Hier woont ze samen met haar man Paul. Een groot deel van het jaar is ze met hem op pad voor de zendingsorganisatie International Teams om zendelingen pastoraal te begeleiden. Haar romans, waaronder Aan de andere kant van de bergen en Het beloofde land, getuigen van haar liefde voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Benieuwd naar haar nieuwe boek? Lees hieronder dan verder!

In Bij heldere maan van Elizabeth Musser droomt Allie Massey er jaren van om van de paardenranch van haar grootouders een traumacentrum te maken waar gewerkt wordt met paardentherapie. Haar oma draagt haar plan een warm hart toe, ook financieel. Maar als ze overlijdt erft Allie de ranch niet, tegen alle verwachtingen in.

In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie laat zien hoe ze haar droom alsnog kan waarmaken.


Meer lezen van Elizabeth Musser?

Aan de andere kant van de bergen van Elizabeth Musser vertelt het ontroerende verhaal van een vluchtelingengezin uit Iran. Een ode aan de vrijheid. Als Bobbie Blake te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is, besluit ze met haar nichtje Tracie terug te gaan naar The Oasis, een vluchtelingencentrum in Oostenrijk waar ze jaren geleden heeft gewerkt. Terug op de plek waar zo veel herinneringen liggen, worden Bobbie en Tracie direct gegrepen door de nood van de vluchtelingen en met name door het verhaal van de Iraanse Hamid. Het dochtertje van Hamid is betrapt met een bijbel in haar bezit en sindsdien loopt het hele gezin gevaar. Kan een netwerk van hulpverleners het gezin op tijd in veiligheid brengen? En ten koste van wat? Als pastoraal begeleider van zendingswerkers wordt Elizabeth Musser dagelijks met de rauwe realiteit van het vluchtelingenbestaan geconfronteerd. Bemoediging speelt dan ook een grote rol in haar romans.


Als ik mijn ogen sluit van Elizabeth Musser is niet een gewone roman, maar een ode aan vergeving en genade.
Jason, het 6-jarige zoontje van Henry en Libby Blough, lijdt aan een ernstig hartdefect en moet binnenkort zijn vierde operatie ondergaan. Henry werkt bij een drukkerij en kan al die dure operaties niet van zijn loon betalen. Zonder dat zijn vrouw het weet, stelt hij zich beschikbaar als huurmoordenaar, net als zijn vader ooit deed.
Maar hij faalt. Josephine Bourdillon, de vrouw die hij had moeten vermoorden, is niet dood, maar ligt in coma. Ondertussen wordt Jase' toestand kritiek. Wetend dat hij niet voor de mislukte opdracht betaald zal worden, probeert Henry Josephine opnieuw te vermoorden, maar haar ziekenhuiskamer wordt goed bewaakt en hij slaagt er niet in om bij haar te komen. Als hij thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op met goed nieuws: het geld is binnen en Jase kan geopereerd worden. Henry is opgelucht, maar ook bezorgd. Waarom is hij toch uitbetaald?



Insert Image