Boven de robijnen -Marianne Witvliet



Aan het begin van oktober 2022, 6 oktober om precies te zijn, komt het nieuwe boek van Marianne Witvliet op de markt. 

In Boven de robijnen van Marianne Witvliet schrijft Noa Terheyde in 1949 met tegenzin een brief naar een onbekende soldaat in Nederlands-Indië. Jonge vrouwen worden opgeroepen te schrijven aan ‘onze jongens’, om hun eenzaamheid te verminderen en dat vindt vooral Noa’s moeder een goed idee. Maar onze jongen Daniël Blankenberg blijkt veel interessanter dan Noa had vermoed. De onverwachte liefde tussen hen is voelbaar vanaf het begin, maar als Daniël terugkeert naar Nederland blijken hun verschillende toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken. Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later doet Noa er alles aan om Daniël op te sporen, aan de andere kant van de wereld.


Marianne Witvliet (1951) debuteerde in 1993 met Schetsen van Anne, een verzameling columns die zij jarenlang schreef voor het Reformatorisch Dagblad. Voor de kinderboeken Ademloos en Ik ben niet bang ontving ze de prijs voor het beste christelijke kinderboek 'Het Hoogste Woord'. Haar roman Gebroken wit (2003) werd in korte tijd een aantal malen herdrukt en in het Duits vertaald. Voor de Christelijke Boekenweek schreef ze de novelle Enkele reis Aix (2004). Marianne Witvliet werkt als redacteur bij de Erdee Media Groep.



Als je verdwaalt - Marianne Witvliet 
Als je verdwaalt van Marianne Witvliet is een psychologische roman over een jonge vrouw die na de dood van haar vader de draad van haar leven weer probeert op te pakken.

Na de dood van haar vader en de daaropvolgende verhuizing heeft Jip het gevoel dat ze langzamerhand de grip op haar leven verliest. Eenzaam trekt ze zich terug in de natuur, op zoek naar troost. Ze maakt kennis met een tuinman, bij wie ze iets van de veiligheid en het zelfvertrouwen terugvindt dat haar vader haar gaf. Dan komt Juda op haar pad. Hij begrijpt haar, maar brengt haar ook compleet in verwarring. Toch moeten ze samen vechten voor de plek waaraan ze hun hart verloren hebben.



Insert Image

Gebroken wit - Marianne Witvliet 
Yara Burger is vastgelopen. Na jaren ogenschijnlijk onvermoeibaar leven, moet ze eraan geloven. Het gaat zo niet verder. Ze vertrekt naar een Frans eiland om met zichzelf in het reine te komen. Maar juist daar, op Ile d'Ouessant maken ontmoetingen met anderen het onmogelijk de pijn voor zichzelf te houden.
Yara ontmoet Louise Leclerc, een oudere vrouw met een even verweerd innerlijk als zijzelf. In korte tijd ontstaat er hartverscheurende openheid tussen de vrouwen, vooral omdat ze zich herkennen in elkaar, in hun verdriet, in hun geloof. Maar die openheid blijkt bedrieglijk...




Select Columns Layout
Select Columns Layout