De theologie podcast

Luister jij wel eens naar podcasts? Dat ga je goed mee met de trends want podcasts zijn helemaal in de laatste tijd! En om daarop in te spelen heeft ook Kokboekencentrum een eigen podcast: De theologie podcast!  In deze blog vertellen we je meer over De theologie podcast. Waar gaat het over? Wie zit er achter? Wat is een podcast eigenlijk? Waar kan ik het beluisteren? Lees dus snel verder om achter de antwoorden te komen! 


Het woord ‘Podcast’ is een samenvoeging van de woorden ‘broadcast’ en ‘Ipod’. Het woord broadcast betekend uitzending en de Ipod is een mp3-speler die Apple heeft bedacht. Een podcast is dus een uitzending die je kunt downloaden op jouw apparaat en overal mee naar toe kunt nemen. Er zijn talloze podcast over de meest uiteenlopende onderwerpen. Voor ieder van jouw interesse is een podcast te vinden; wetenschap, actualiteit, muziek, dieren en dus ook over theologie! De theologie podcast dompelt je iedere drie weken een half uur onder in een theologische onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende Nederlandse theologen van dit moment mee. De focus van De theologie podcast ligt op de actuele theologische publicaties in de breedste zin van het woord. De theologie podcast wordt gepresenteerd door Elsbeth Gruteke; radiopresentator, historicus, theoloog en predikant. Als presentator werkt zij voor de Evangelische Omroep. Mark de Jager, de Jonge Theoloog des Vaderlands 2019/2020 en predikant, is haar vaste gast. Iedere aflevering komt er een gast bij die samen met Elsbeth en Mark gaat praten over onderwerpen van gender en seksualiteit tot hoe je een warme band krijgt met God. De afleveringen duren 30 minuten tot 40 minuten, perfect dus voor bijvoorbeeld tijdens een wandeling of tijdens het schoonmaken.


Ben je benieuwd naar wat je kan verwachten? Luister dan hier de trailer. Beviel de trailer? Beluister dan de nieuwe aflevering op Spotify of via de onderstaande link!  
Luister je liever naar De theologie podcast via
Google podcast of Apple podcast? Dat kan ook!