Nieuwe familieroman

De nieuwste familieroman 'De kracht van de liefde' van Mary Schoon is nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel! Bestel hem hier en vind meer soortgelijke boeken.

de kracht van liefde

Gard Donkers woont met zijn vader en twee broers in een plaggenhut op de hei. Als hij in de turf gaat werken, ontmoet hij de dochter van de grote vervener, Evelina. De gevoelens tussen de twee bloeien al snel op, maar voor Evelina is een andere toekomst uitgestippeld dan met Gard. Met de jaren komen hun werelden nog verder uit elkaar te liggen, maar door één gebeurtenis zijn ze volledig op elkaar aangewezen.

'De kracht van de liefde' van Mary Schoon is een aangrijpende historische familieroman over de liefde die alles overwint.

Over de auteur van 'De kracht van liefde'

Mary Schoon (1955) woont en werkt in Akersloot, is moeder van vier kinderen en oma van inmiddels acht kleinkinderen. Ze schreef eerder toneelstukken en ook vijftien kinderboeken bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf, voordat ze in 2011 debuteerde met haar eerste historische familieroman: Tilly Tod.  Daarna volgden de vervolgdelen  Ik heet Susan Brand  en  Zij van Keijzer. Haar vierde roman getiteld Bang hart verscheen in 2013. In december 2014 zal de historische streekroman De liefde achterna verschijnen bij uitgeverij Zomer & Keuning. Kijk ook op www.maryschoon.nl

Meer boeken zoals 'De kracht van liefde'

het geslacht kleinveld

De familie Kleinveld is al jaren eigenaar van de hoeve Lommedijk in het boerendorp Vastricht. Ze vormen een belangrijke boerenfamilie en streven er dan ook naar om goed te trouwen. Maar soms zegt het gevoel iets anders. Enige zoon Egbert wordt verliefd op de bakkersdochter, maar trouwt onder druk van zijn ouders met boerendochter Jaan. Uit dit huwelijk worden twee zoons geboren en de geschiedenis herhaalt zich. Kan de ware liefde op deze hoeve een plek vinden?
'Het geslacht Kleinveld' is een heerlijke boerenroman van Clemens Wisse. Hij neemt de lezer opnieuw mee in het leven op het platteland, waar liefde en traditie soms lijnrecht tegenover elkaar staan.






durf te leven

Rosalie heeft een auto-immuunziekte en daardoor kost alles haar meer moeite. Als haar contract niet wordt verlengd, gaat ze op zoek naar een nieuwe baan, maar dat valt erg tegen. Dan ontmoet ze Martin, een weduwnaar met twee kinderen. Hij biedt Rosalie een baan aan: in de ochtend kan ze op kantoor werken en 's middags moet ze dan voor zijn kinderen zorgen. Rosalie neemt de baan direct aan en al snel groeit de relatie tussen haar en Martin. Maar ze durft geen relatie aan te gaan. Hoewel ze haar leven niet wil laten regeren door angst, weet ze ook niet hoe ze zich hier overheen kan zetten. 'Durf te leven' is een indringende roman en het debuut in de Citerreeks van Jolanda Dijkmeijer.




onder de vlier

Wanneer Maartje uit Schoorl, de hoofdpersoon in 'Onder de vlier' van Mary Schoon, haar ouders vertelt dat ze ongewenst zwanger is, zijn ze razend. Maartje vertikt het om te zeggen wie de vader is. Wanneer de bevalling in zicht komt, wordt ze naar haar tante Willemijn gestuurd om daar te bevallen en de baby ter adoptie af te staan. Maar als Maartje eenmaal bevallen is van haar zoontje Thijs, is ze meteen verliefd op haar kindje. Ze sluipt ’s nachts het huis uit als haar tante slaapt en vlucht met Thijs. Samen proberen ze wat van het leven te maken, maar dat is nog niet zo makkelijk… Mary Schoon schreef met 'Onder de vlier' een aangrijpende familieroman over een alleenstaande moeder.




langs een verre kust

Als kind werd Eliza Lawrence meegesleurd in de onderstroom van de Caribische zee en gered door de tiener Jack Ryder, die met zijn familie vakantie vierde.
Tien jaar later woornt Eliza nog steeds op de Cariben. Na het verlies van haar moeder en broertje, is Eliza op haar vader aangewezen en gaat ze bij hem wonen. Daar ontdekt ze dat hij bezig is met allerlei duistere praktijken, waar ze zelf ook slachtoffer van lijkt te worden. Ze wordt beperkt in haar vrijheid en als haar vader van plan is om haar uit te huwelijken aan een beruchte drugsbaron heeft ze geen mogelijkheid om hem daarin te weerstaan.
Dan keert Jack naar het eiland terug als undercover FBI-agent met de opdracht om een criminele bende op te rollen. Als hij opnieuw oog in oog staat met Eliza, zijn hun beide levens direct in gevaar. Als oplossing bundelen ze hun krachten door een verliefd stel te spelen. Kunnen ze elkaar redden of gaan ze beiden ten onder?