Het toevluchtsoord voor gebroken harten

Voor de liefhebbers van 'Het toevluchtsoord voor gebroken harten', is hier een selectie van soortgelijke romanseries. 

Het toevluchtsoord voor gebroken harten

‘Het toevluchtsoord voor gebroken harten’ van Susan Anne Mason is het eerste deel in een nieuwe serie en speelt zich af in Toronto, 1939. Olivia Rosetti wordt opgepakt en gevangengezet omdat zij ongewenst zwanger is geraakt. Ze wordt ‘onverbeterlijk’ geacht en naar een heropvoedingsgesticht gestuurd, waar ze de meest vreselijke dingen meemaakt.

Wanneer Olivia na anderhalf jaar zwaar getraumatiseerd vrijkomt, wordt ze in huis genomen door Ruth Bennington. Samen besluiten ze een opvanghuis te beginnen voor vrouwen in dezelfde situatie. Maar Olivia blijft last houden van haar verleden – tot ze weduwnaar Darius Reed en zijn dochtertje ontmoet. Zij helpen haar om zich langzaam weer geliefd te gaan voelen.

Meer romanseries zoals 'Het toevluchtsoord voor gebroken harten'

Cranberry zomer

Cranberryzomer’ van Irene Hannon is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in de romantische kustplaats Hope Harbor. De frisse bries die door Hope Harbor waait, brengt genezing, hoop en… romantiek.

Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te houden. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen. Maar wanneer Tracy hem uit de brand helpt, is het daarna zijn beurt om haar te helpen met de cranberryboerderij. Al snel waait er een frisse wind door Hope Harbor, die genezing, hoop en liefde brengt in vele levens – inclusief die van Tracy en Michael.

‘Het bruidsschip’ van Jody Hedlund is een romantische historische roman die begint in een van de armste wijken van het negentiende-eeuwse Londen. Als Mercy Wilkins de kans krijgt een nieuw leven aan de overkant van de oceaan te beginnen, grijpt ze die met beide handen aan. Mercy denkt dat ze daar kan werken als kindermeisje of bediende. Ze weet niet dat er aan de kade al een bruidegom op haar staat te wachten. Als ze aan boord de rijke arts Joseph ontmoet en ze zijn assistente wordt, blijkt de ontluikende liefde tussen hen heel moeilijk te negeren. Maar deze liefde is onmogelijk, en dat weten Mercy en Joseph allebei.

‘Het bruidsschip’ is het eerste deel in Jody Hedlunds serie ‘De postorderbruiden’.

Het bruidsschip
Morgenlicht

De drie zussen serie
Morgenlicht (deel 1) - Deborah Raney

‘Morgenlicht’ van Deborah Raney is het eerste deel in een nieuwe serie over de drie zusjes Chandler.

Na de dood van hun moeder heeft hun vader opeens een piepjonge vriendin. Na zijn vertrek voelt de oudste zus, Phee, zich verantwoordelijk voor het gezin. Het leven rondom haar heen gaat door, maar zij heeft het gevoel dat haar leven stilstaat. Dan komt Quinn Mitchell, haar vaders zakenpartner, met een interessante uitdaging, die ze graag aanneemt. Ze had er echter niet op gerekend dat hij verliefd op haar zou worden…