Teken van Trouw

Het nieuwste boek van Marianne Grandia, 'Teken van trouw' is eindelijk uit! Bestel hem hier en vind meer boeken van Marianne Grandia.

teken van trouw

Wanneer Jim te maken krijgt met verlies en problemen, zakt de grond steeds verder onder zijn voeten weg. Hij wordt verteerd door verdriet en schuldgevoel en sluit zich af voor de mensen om hem heen. Ook worstelt hij met vragen over Gods trouw.

Wijkverpleegkundige Meike gaat na haar scheiding terug naar haar geboorteplaats en probeert daar samen met haar dochtertje Emma een nieuw leven op te bouwen. Haar ontmoetingen met Jim maken het er niet eenvoudiger op. Of kan misschien juist híj haar helpen?

‘Teken van trouw’ speelt zich in dezelfde omgeving af als ‘Onder Zijn vleugels’ en ‘Koorden van liefde’, maar is ook te lezen als een op zichzelf staande roman.

Over de auteur van Teken van trouw

Marianne Grandia schrijft herkenbare romans vol hoop en bemoediging. Of zoals ze zelf zegt: 'Ik hoop dat mijn verhalen lezers heel dicht bij God brengen.'
Ze debuteerde in 2011 met de roman 'Witter dan sneeuw', die lovend werd ontvangen en bekroond werd met de Publieksprijs Christelijk Boek 2012. Al snel volgden 'Lenteregen', 'Hemeldauw', 'Onder Zijn vleugels', 'Koorden van liefde' en 'Teken van trouw' (april 2022). In de uren dat ze niet schrijft, is Marianne vaak op pad om spreekbeurten te geven. 

marianne grandia

Meer van Marianne Grandia

witter dan sneeuw

‘Witter dan sneeuw’: de roman waarmee Marianne Grandia heel christelijk Nederland verraste en die harten verandert. Na een schokkende ontdekking verbreekt Kathy Smit alle banden met haar vader Steven. Jaren later ontmoet ze hem nog één keer aan zijn ziekbed. Een verzoening blijft echter uit. Haar vader overlijdt en noodgedwongen regelt Kathy zijn begrafenis. Kathy stort zich weer op haar werk, maar kan toch het hoofdstuk Steven nog niet afsluiten. Zo moet zijn appartement worden leeggeruimd en wordt ze ook maar niet met rust gelaten door ene Ellen. Deze vrouw blijkt in korte tijd een bijzondere band met Steven te hebben opgebouwd en geeft niet op voor ze haar namens hem een tas met persoonlijke spullen overhandigd heeft. En dan zijn daar ook nog Martijn en Jeroen, die allebei iets van haar willen wat ze niet kan geven… Vandaag de dag krijgt Marianne nog wekelijks, zo niet dagelijks reacties van lezers die haar laten weten hoe diep deze roman hun geraakt heeft, en hoe Kathy’s verhaal hun heeft bemoedigd en zelfs aanzette tot het herstellen van gebrouilleerde relaties.

onder zijn vleugels

'Onder zijn vleugels' van Marianne Grandia: een krachtige roman van een geliefd auteur over de impact van een ongeneeslijke ziekte en geloofsonzekerheid.

Hoe meer gezondheidsklachten Riemke krijgt, hoe meer ze piekert. Wat als ze ernstig ziek blijkt te zijn? Welke impact zal dat op haar gezin en haar toekomst hebben? Ook laait de oude angst weer op dat ze bij God een dichte deur zal vinden. En waarom geneest Hij de een wel en de ander niet?

Jim verblijft tijdelijk in het dorp waar Riemke woont om de oude kapel in het bos op te knappen. Als hij Riemke ontmoet, voelt hij aan dat het niet goed met haar gaat. Hij wil graag helpen, maar ze zijn vreemden voor elkaar. Wat kan hij doen?

Een ontroerend verhaal over een moeilijke zoektocht en destructieve gedachten, maar ook over hoop en liefde, en over de genade die onder Gods vleugels te vinden is.


koorden van liefde

‘Koorden van liefde’ van Marianne Grandia is een ontroerende roman over zoeken en gevonden worden, en over de kracht van liefde en gebed.

Na het verlies van haar inkomen, haar huis en de liefde van haar ouders, vlucht Eva naar een plek waar niemand haar kent en begint ze, vol angst en schaamte, een leven op straat. Ze is ervan overtuigd dat ze daarmee haar familie een dienst bewijst. Kilometers verderop maakt haar grootvader Simon zich grote zorgen om haar, evenals Jim, Eva’s ex-verloofde. Wat kunnen zij voor haar doen?

Samen met haar man Ethan woont en werkt Lydia in een kapel met een bijbeltuin. Ze geniet ervan om weer in Nederland te wonen na jaren van zendingswerk, maar tegelijk voelt ze zich schuldig tegenover Ethan dat hij zijn droom voor haar heeft opgegeven. Wat vraagt God van haar? Als het antwoord op die vraag voor de deur staat, vraagt Lydia zich af of ze het wel kan.

‘Koorden van liefde’ is een bemoedigend verhaal dat zich op dezelfde plek afspeelt als ‘Onder zijn vleugels’, maar te lezen is als een op zichzelf staande roman.