Tijd met God – Eline Hoogenboom

In de laatste maand van het jaar komt het nieuwe boek van Eline Hoogenboom uit: Tijd met GodEen inspirerend Villavie boek om je stille tijd vorm te geven. Dit mooie invulboek voor mooie geloofsmomenten. Eline Hoogenboom heeft eerder invulboeken geschreven zoals het dagboek Hartsrust. Hierin biedt ze voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus’ voeten. Naast schrijfster is ze ook creatief adviseur, die bedrijven helpt met hun social-mediastrategie en conceptontwikkeling.

Meer te weten komen over Tijd met God? Lees dan snel verder!


Tijd met God is een prachtig invulboek dat inspiratie geeft om meer tijd met God door te brengen. Veel vrouwen worstelen met het invullen van hun tijd met God. De drukte van alledag zorgt er al snel voor dat het erbij inschiet. Hoe kun je die Godstijd vormgeven? Dat kan in stilte zijn, maar er zijn nog meer manieren om God te ervaren. In dit boek inspireert Eline je vanuit tien geloofsthema’s, bijvoorbeeld: luisteren naar God, de Bijbel lezen en in Gods aanwezigheid zijn. Ook geeft ze praktische tips voor de invulling van je tijd met God, zoals: leg een dagboekje bij het koffieapparaat, hang een Bijbeltekst die je wilt onthouden naast de spiegel, maak een gebedswandeling of begin een gebedsgroepje. Met de hulp van honderd vragen en extra notitieruimte geeft dit boek je ook ruimte om op te schrijven wat je tijdens je tijd met God ervaren hebt.


Voorwoord

Een boek over tijd met God. Waarom moest dat er komen, vraag je je misschien af. Dat wil ik je graag vertellen. Je weet misschien wel dat het mijn missie is om vrouwen dichter bij zichzelf en dichter bij God te brengen. Met Villavie, dat staat voor huis van leven en living the full life, bestaande uit vijf kamers, inspireer ik vrouwen daarom om regelmatig naar hun levenshuis te kijken. Hoe staat het ervoor in de kamers van werk, relaties, gezondheid, vrije tijd en delen? Mijn ervaring is dat we vaak maar doorrennen. Druk met van alles, terwijl we veel ballen in de lucht houden en soms naar adem happen. En zelfs als er wel voldoende rust in ons leven is, vullen we die rust vaak met dingen die ons niet per se opbouwen en lukt het ons nog niet om tijd voor God te nemen. Wat er gebeurt als je geen tijd voor God neemt? Dan loop je niet alleen Hem en zijn oproep aan jou om in zijn aanwezigheid te leven voorbij, maar ook jezelf. En een vrouw die zichzelf voorbijrent, komt zichzelf tegen.

Een van de laatste boodschappen die Jezus voor zijn lijden en sterven voor zijn discipelen had, was: blijf in Mij. Want leven met God is dóór Hem leven. Hij heeft zijn adem in je geblazen. Hij is de Alfa en de Omega: Degene die aan jouw begin staat en die er aan het einde is. Hij moedigt jou aan om vol te houden als het moeilijk is. Hij geeft je vrede als je onrustig bent. Hij troost je als je verdrietig bent. Hij viert met je mee als je blij bent. God is zo liefdevol, geduldig, prachtig, goed en oneindig trouw. Tijd met God geeft je rust, een luisterend oor, een plek om jezelf tegen te komen, om te horen wat Gods plan met jou is, een vrede die je verstand te boven gaat, een plek om je zorgen achter te laten en een manier om te groeien in je relatie met Hem. Dat is nodig, want we laten ons vaak leven door de buitenwereld die hard schreeuwt en prikkels op ons afvuurt, maar het is in onze binnenwereld waar we God ontmoeten. Voor die binnenwereld moeten we goed leren zorgen. 

Met dit boek hoop ik je te doen inzien dat tijd met God niet gebonden is aan een aantal minuten per dag, maar zit in alles wat je doet. Het is niet statisch. Niet iets waar je je schuldig over hoeft te voelen, als het voor je gevoel niet lukt. Tijd met God doorbrengen is in een relatie met Hem staan. En die relatie bestaat al sinds je geboorte. Je bent namelijk al in relatie met Jezus omdat Hij je gemaakt heeft. Geweven in de schoot van je moeder. Bedacht door Hem. Gewild door Hem. Ontvangen door Hem. Als ik vrouwen vraag naar hun ervaring met tijd met God, geven ze vaak aan dat ze het ingewikkeld vinden. Ten eerste om die tijd te vinden en te maken en ten tweede omdat ze dan niet zo goed weten hoe ze die tijd invullen. Daarom dit boek. Om je te helpen om een goede invulling te vinden van die tijd met God. En het mooie is, het is niet moeilijk. Er is geen drempel, geen toegangsprijs, geen hoge lat waaraan je moet voldoen. Alleen maar zijn uitnodigende hand die Hij al uitgestrekt heeft naar jou, zijn dochter. Ben je er klaar voor om op die uitnodiging in te gaan? Soms was er twijfel bij het schrijven van dit boek. Is het niet te veel op jou, als lezer, zelf gericht? Wij, vrouwen, zijn vaak zo met onszelf bezig, en ik ben soms bang daar ook aan bij te dragen.

Alles in ons leven zou moeten zijn tot eer en glorie van onze Koning! Ik hoop en bid daarom dat dit boek jou tot zegen mag zijn, maar dat het je vooral dicht(er) bij je hemelse Vader mag brengen en Hem groot mag maken. En dat het je doet ontdekken: tijd met God is iets om volop van te genieten.

Liefs, Eline