Zes boekentips voor de veertig dagen tijd

Insert Image

1: Gids voor de veertigdagentijd

Voor veel mensen is vasten in de veertigdagentijd een leeg ritueel. Maar Aaron Damiani ontdekte dat vasten hem dichter bij de opgestane Christus brengt. In dit praktische boek schrijft hij over alle aspecten rondom de veertigdagentijd.

2: Het voorbeeld van de martelaren

In deze bundel staat de indrukwekkende rij geloofsgetuigen uit Hebreeën 11 centraal. Eén ding hebben deze mannen en vrouwen, van Abel tot en met Rachab de hoer, gemeen: door het geloof hielden zij stand.

3: Trainingsprogramma voor het vasten

In deze tijd van duurzaam en bewust leven wordt vasten voor steeds meer mensen een manier die inspiratie en verdieping geeft. De veertigdagentijd leent zich goed om structureel met vasten aan de slag te gaan. 

4: Voor passie, pasen en pinksteren

Centraal in het 101-dagenboek - hoe kan het anders - staat het lijden, de opstanding en de hemelvaart van Jezus en de komst van de Geest. In de dagelijkse overdenkingen brengt de auteur deze blijde boodschap dichtbij en legt hij de link naar de lezer

5: Vasten met de rabbijnse geschriften

Op grond van tientallen jaren studie en meevieren van de Joodse feesten in Jeruzalem geeft Cohen Stuart een verrassend inzicht in de invloed van die leef- en denkwereld op de schrijvers van het Nieuwe Testament.

6: Met het oog op morgen

De dagelijkse overdenkingen gaan over de opgestane en verheerlijkte Christus, over zijn triomftocht, waarin Hij schittert als overwinnaar van dood, zonde en satan.