Boek van Exctinction Rebellion activist Rozemarijn van ’t Einde

Een openhartig boek van een dominee die namens Extinction Rebellion strijdt voor een leefbare wereld.

Rebelleren voor het leven van ‘scheppingsactivist’ Rozemarijn van ’t Einde is een boek over geloof, hoop en activisme in de klimaatcrisis waar we middenin zitten. Hoe komt deze theoloog terecht tussen rebellen en activisten? Hoe reageert haar omgeving op disruptieve acties waaraan ze deelneemt? De auteur neemt je mee in de wereld van de klimaatbeweging en van Extinction Rebellion. Ze schrijft openhartig over haar zoektocht naar een goede balans tussen haar gezondheid en de urgentie van de klimaatcrisis. De startblokken helpen de lezer om zelf in actie te komen. Met sprankjes humor en vleugjes hoop biedt dit boek veel waardevolle ervaringen en inzichten over de klimaatcrisis, en inspireert het om je in te zetten voor een hoopvol alternatief.


In de media

'Rebelleren voor het leven is een aanstekelijk relaas over hoe je niet bij de pakken neer hoeft te zitten, maar je frustratie of wanhoop kunt omzetten in haalbare en vreedzame acties die toch echt invloed hebben.' - Trouw ****

Nominatie Beste Theologische Boek 2023

Wordt het een boek over actievoeren als christen voor het klimaat of praktische levenslessen van een pastor? Op de shortlist voor het Theologisch Boek van het Jaar 2023 staat ook Rebelleren voor het leven. Ze noemt zichzelf ‘scheppingsactivist’. Rozemarijn van ‘t Einde is theoloog en werkt bij het Leger des Heils als geestelijk verzorger. Ze is geregeld te vinden bij klimaatacties van Extinction Rebellion en Christian Climate Action. In dit boek beschrijft ze haar ervaringen en haar motivatie als christelijke klimaatactivist.

Social media