De Groeibijbel

Dit boek van Piet van Midden is een Bijbel gericht op de jongere lezers, sommige onderdelen die hierin staan worden door sommige ouders wel en door anderen weer net niet als geschikt voor kinderen gezien. Daarom is dit ook de ideale bijbel voor tieners! Hiernaast maakt de schrijfstijl het boek ook geschikt voor volwassenen om zelf te lezen of te gebruiken voor vieringen en missionair werk.

Het boek de groeibijbel geschreven door Piet van Midden

De bekende Groeibijbel van Piet van Midden, die in 1999 verscheen, is onlangs opnieuw uitgebracht door Uitgeverij Meinema. Deze bijbel voor jonge mensen, die aanvankelijk verscheen in zeven delen met illustraties, is nu bijeengebracht in één band, zonder illustraties. Daarnaast is de nieuwe editie aangevuld met verhalen uit het Evangelie van Lucas.

 De Groeibijbel neemt een geheel eigen plaats in onder de kinder- en tienerbijbels. In ruim 240 verhalen komt de hele bijbel aan de orde, ook de verhalen die volwassenen doorgaans ‘niet zo geschikt’ vinden voor jongere  lezers. Hiermee is de Groeibijbel de compleetste tienerbijbel.