De kerk is fantastisch!

Geschreven door kerkjurist Rik Torfs, het boek begint met de opvallende titel, een duidelijke en sterke uitspraak terwijl niet altijd de beste verhalen rondgaan. Over de afgelopen jaren zijn er schandalen geweest over het gedrag en misdragen dat heeft plaatsgevonden. Ondanks dat wordt de kerk door Rik Torfs als fantastisch bestempeld.

Het boek de kerk is fantastisch! van Rik Torfs, waarin de vraag wat de kerk is vannuit meerdere perspectieven beantwoord wordt.

De kerk is fantastisch! In dit boek van Rik Torfs wordt op vele manieren naar de kerk gekeken. De manieren waarop de kerk hierbij wordt neergezet is niet altijd even mooi. Zo wordt de kerk onder andere neergezet als een plaats van verrotting maar tegelijkertijd krijgen we ook de kerk te zien als hospitaal, een bron van humor en een plek van schoonheid.
Vanuit acht verschillende perspectieven krijgen we de kerk te zien, maar geen van hen kan de kerk als geheel omvatten, de kerk blijft ongrijpbaar. Niemand kent de hele kerk. Ook de paus niet.