De mooiste boeken voor Valentijnsdag

Het kiezen van een boek als cadeau voor jouw Valentijn kan een persoonlijke en doordachte keuze zijn, afhankelijk van de interesses en voorkeuren van je partner. In dit overzicht met onze mooiste boeken voor Valentijnsdag zijn suggesties opgenomen op basis van verschillende genres. Ga je voor de moderne klassieker De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy? Een ontroerend en inspirerend boek dat veel mensen aanspreekt. Of kies je voor een van de poëzieboeken van Instadichter Morgan Harper Nichols? Of valt je keuze op een dagboek voor jullie beiden van Gary Chapman of Ruth en Henk Stoorvogel? Al deze boeken zijn liefdevolle en attente cadeaus voor Valentijnsdag!

 

De jongen, de mol, de vos en het paardCharlie Mackesy

De jongen, de mol, de vos en het paard, een moderne klassieker vertaald door Arthur Japin, blijft een bron van troost, inspiratie en reflectie. Sinds de verschijning in 2020 veroverde het verhaal van de vier vrienden de harten van miljoenen lezers wereldwijd.

 

De jongen, de mol, de vos en het paard-het geanimeerde verhaalCharlie Mackesy

Een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties, zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm, die een Oscar won voor de beste korte animatiefilm.

Ik ben zo blij dat jij er bentLiz Climo

Dit boek gun je iedereen, om je te beschrijven dat je uniek bent, fouten maken niet erg is en je altijd weer opstaat als het leven tegenvalt. Een knuffel in de vorm van een boek.

Met een lach en een traan vertellen de dieren in dit boek hoe geweldig en geliefd je bent, al zie je dat zelf niet altijd. Het maakt niet uit hoe je je voelt, soms heb je gewoon even wat peptalk nodig. Met haar lieve dierenillustraties moedigt internationaal bestsellerauteur Liz Climo je aan om de mooie momenten te omarmen, op te staan als je valt en van jezelf te blijven houden.

Een hartverwarmend en humoristisch boek, en een bijzonder cadeau voor jezelf of voor iemand anders.

 

Het grote geluk in kleine dingenRuby Jones

Een boekje vol vriendelijkheid

Dit prachtige cadeauboek biedt een moment van rust en troost in onze wereld vol onzekerheid. Het kleurrijke werk van Ruby Jones zorgt voor een glimlach van herkenning. Ze maakt ons ervan bewust hoe mooi onze wereld is en dat we milder kunnen zijn voor onszelf en de mensen die ons omringen. De illustraties en teksten overstijgen huidskleur, religie, gender en cultuur.

Dit boek is een mooi cadeau voor iedereen die een beetje inspiratie of moed nodig heeft.

 

 

Stralen als de zon – Morgan Harper Nichols

Een prachtige bundeling poëzie en kunst van de populaire auteur en Instadichter Morgan Harper Nichols. Zij moedigt lezers aan om oog te hebben voor alle kleine lessen in het dagelijks leven en de natuur. Ondanks je verleden kun je met moed en vertrouwen naar de toekomst (leren) kijken. Zodat je met verwondering en zelfvertrouwen het volgende avontuur kunt aangaan, in de wetenschap dat er meer voor je is dan je ooit hebt durven dromen.

 

Bloei als de bloemen – Morgan Harper Nichols

Een hoopvol feest, een genadevolle ontmoeting, een rustplaats voor het hart, een balsem voor je wonden en een lofzang op de vrijheid. Een ultieme liefdesbrief voor je hoofd, hart, ziel en lichaam. Vol hoop en reminders dat het leven zwaar kan zijn, maar juist daardoor ook zo waardevol. Dat het licht altijd weer doorbreekt, hoe donker het ook is. En dat je tot bloei komt, altijd.

Dit boek is een prachtig cadeau om te koesteren en door te geven.

Liefde is… Gary Chapman

Bijbels dagboek voor samen

Praten is de levensader van elke (liefdes)relatie. ‘Liefde is…’ biedt een jaar lang dagelijkse overdenkingen en gespreksvragen voor koppels. Over communicatie, verwachtingen, man-/vrouwrollen, seks, conflicthantering, geld, kinderen schoonfamilie en meer.

Liefde is… toegankelijk, inzichtelijk en positief.

 

Samen is, geschreven door Henk Stoorvogel en Ruth Stoorvogel

Samen is…Henk & Ruth Stoorvogel

‘Samen is…’ is een invulboek voor elke dag, waarin je als man en vrouw wordt uitgedaagd om gestalte te geven aan ‘samen’. Je leert elkaar (nog) beter kennen met de vragen en opdrachten die je allebei met je eigen antwoord invult. Wat wordt bedoeld met dit Bijbelvers? Wat is je mooiste jeugdherinnering? Hoe breng jij een probleem bij God?

Henk en Ruth Stoorvogel hebben dit dagboek geschreven vanuit hun eigen ervaringen als man en vrouw die samen God willen dienen. Zij hebben voor een heel jaar invulvragen en opdrachten bedacht die je relatie verdiepen en verrijken.