Deborah Monfils

Over Deborah Monfils

Deborah Monfils (Wijnandsrade) studeerde geneeskunde en werkte als voedingscoach. Toen ze zwanger was, kreeg ze kanker en werd haar relativeringsvermogen flink op de proef gesteld. Met haar boek wil ze andere vrouwen bemoedigen. 


Gemaakt tot Gods eer

Gemaakt tot Gods eer van voedingscoach Deborah Monfils is een self-help boek voor christelijke vrouwen over zelfbeeld en lichaamsbeeld. Op eerlijke en humoristische wijze rekent de auteur af met de vaak onrealistische kijk van vrouwen op hun lijf. Verfrissend evenwichtig legt ze vooroordelen, illusies en schadelijke zelfbeelden onder de loep en biedt ze een praktisch driestappenplan om het uiterlijk te leren accepteren en je te realiseren dat je voor God veel meer bent dan je buitenkant.

Gemaakt tot Gods eer verschijnt op 14 september 2023. Pre-order het boek nu.


Interview met de auteur

Deborah Monfils over Gemaakt tot Gods eer

“De aanleiding voor het schrijven van dit boek was eigenlijk heel persoonlijk. Twee jaar geleden kreeg ik borstkanker tijdens mijn zwangerschap. Het ziekteproces heeft me laten inzien wat er echt toe doet in het leven. Maar eerlijk gezegd bleef ik nog steeds veel tijd en aandacht besteden aan triviale zaken, zoals mijn uiterlijk. Ik vond het frustrerend als mijn pruik niet goed zat of als mijn huid er niet perfect uitzag. Dus besloot ik te onderzoeken waarom vrouwen zo'n hoge druk voelen om mooi te zijn en hoe we tevreden kunnen worden met ons uiterlijk.

Mijn hoop is dat je na het lezen van dit boek, lekkerder in je vel zit. Daarom kijken we eerst naar hoe je lichaamsbeeld ontstaat en welke factoren invloed uitoefenen op hoe naar jezelf kijkt. Aan de hand van psychologische en bijbelse inzichten identificeren we vervolgens de drie stappen naar meer tevredenheid. Waar je voorheen misschien geneigd was om hard aan je looks te werken, zul je zien dat vrede met je uiterlijk juist in je hart begint.

Ik wil mijn lezers heel graag meegeven dat je gemaakt tot Gods eer! Jezus gaf Zijn leven voor jou en heeft een geweldige toekomst voor je in petto. Het plan dat Hij voor jou heeft, brengt je veel meer vreugde, voldoening én schoonheid dan wat de wereld te bieden heeft. Het is mijn vurige wens dat je dit echt zult ervaren.”

Insert Image