Zorgen van een mantelzorger

Interviews met Anne Margriet Pot

"Er wordt nog te weinig gebruikgemaakt van de kwaliteiten van mantelzorgers in de verpleeghuizen en de thuiszorg." 

Lees het volledige interview in het Nederlands Dagblad

"Ik ben begonnen met typen omdat ik de situatie van me af wilde schrijven. Gaandeweg dacht ik; ik ben niet de enige die met deze vraagstukken worstelt. Misschien kan ik andere mantelzorgers helpen door mijn ervaringen te delen."

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad

"Omgaan met iemand met dementie vraagt om meebewegen en voortdurende flexibiliteit, weet ook Anne-Margriet Pot, ouderenpsycholoog en hoogleraar toezicht op de langdurige zorg aan Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). Zij publiceerde vorig jaar het boek ‘Zorgen van een mantelzorger: een dozijn dagelijkse dilemma’s’. De ouders van Pot zijn in 2017 een paar maanden na elkaar overleden. Haar moeder had al dementie toen haar vader een ernstig herseninfarct kreeg. Ze moesten beiden verhuizen naar een ander verpleeghuis: samen blijven kon niet."

Lees het volledige interview in De Volkskrant.

boeken over eenzaamheid‘Zorgen van een mantelzorger’ van Anne Margriet Pot is een persoonlijk en deskundig boek over de dagelijkse dilemma’s waarmee een mantelzorger te maken krijgt. De auteur geldt wereldwijd als een deskundige op het gebied van langdurige zorg en dementie. Toen haar eigen moeder dementie kreeg en haar vader een ernstig herseninfarct, werd zij op een nog heel andere manier geconfronteerd met mantelzorg en ziekte. Anne Margriet Pot neemt de lezer mee op haar zoektocht om ‘het goede’ te doen. De bespreking van elk dilemma is gekoppeld aan een actueel thema in de ouderenzorg.

"Pot schrijft gedreven en persoonlijk over haar zoektocht in deze herkenbare en veelvoorkomende dilemma’s. Ze geeft daarbij tips, maar vooral een inkijk in haar eigen manier van hiermee omgaan." Tim van Iersel

Lees de volledige recensie in Tijdschrift Geestelijke Verzorging