Grantchester

Het nieuwste deel in de Granchester serie is nu verkrijgbaar!

Voor liefhebbers van Britse crime series zoals Midsomer Murders, Father Brown en Vera, is nu het derde deel uit de Granchester serie verkrijgbaar. Los de moorden op samen met de predikant en detective Sidney Chambers. Van deze boekenserie is ook een tv-serie gemaakt die in 2014 uitkwam! De Britse hit-serie is gebaseerd op de boeken van James Runcie

Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft, ook al gaat hij daarbij soms aan zichzelf voorbij. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken.

Als predikant heeft Sidney namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn kameraad bij de recherche: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester. Mensen hebben de neiging om dingen aan hem op te biechten. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In dit derde deel van de serie Granchester probeert Sidney Chambers te genieten van een vredig leven met zijn kersverse vrouw, maar het blijft nooit lang rustig in Grantchester. Chambers probeert een seriemoordenaar te stoppen, onderzoekt de verdwijning van een beroemd schilderij, ontdekt dat de verdrinking op een filmset helemaal geen ongeluk was en komt er achter waarom er in 1963 een baby uit het ziekenhuis is meegenomen. Er is dus genoeg te doen voor de pastoor en zijn vriend, inspecteur Geordie Keating. Ondertussen worstelt Sidney met het probleem van het kwaad, grote persoonlijke veranderingen en natuurlijk ook de liefde.

Het is altijd een goed en heerlijk verhaal te bekijken hoe de politieagent en de dominee van hetzelfde dorp samen problemen oplossen en daarbij ook een goede vriendschap samen hebben zowel op het werk als in de kroeg. Zeer aan te bevelen!

-

Review bol.com bij Grantchester (DVD) Seizoen 3

Bekijk ook de andere delen:


Lees alvast hoe het begon:


Dominee Sidney Chambers liep te peinzen over vergeving. Hij was op weg naar de wijding van Coventry Cathedral, waar hij kort na de oorlog had gewerkt. Nu, zeventien jaar later, was er een nieuw bouwwerk uit de platgebombardeerde resten herrezen – een symbool van veerkracht tegenover de gruwelen van de geschiedenis. In welke mate konden mensen herstellen van het kwaad uit zo’n vreselijke periode? Dat vroeg hij zich af. En bestonden er misdaden die te erg waren om ooit te worden vergeven? Hoe kon een God van liefde al dat lijden hebben toegelaten en welke stappen moesten er worden gezet om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst nooit meer zou gebeuren?

Het was een zonnige middag, eind mei. Sidney had ervoor gekozen zijn ambtsgewaad niet aan te trekken en niet met de andere geestelijken mee te lopen in de processie, aangezien hij specifiek was gevraagd in de kerk plaats te nemen naast zijn Duitse vrouw. Als echtpaar werden hij en Hildegard gezien als de belichaming van naoorlogse verzoening, het bewijs dat de mensheid kon genezen, kon herstellen en liefde kon vinden, en dat uit alle verwoesting een nieuwe generatie kon opstaan.

Over Sidney Chambers


Sidney Chambers is de sympathieke dominee van het dorpje Grantchester. Hij staat altijd klaar voor zijn medemens, maar gaat daardoor meer dan eens aan zichzelf voorbij. Zo probeert hij niet te laten merken dat hij een zwaar oorlogstrauma met zich meedraagt. Overdag houdt hij het wel vol met een dubbele whisky, wat jazz en een lading sigaretten, maar ’s nachts blijven de beelden hem achtervolgen. Zo nu en dan vindt hij rust bij Amanda, met wie hij picknikct en musea bezoekt, maar omdat hij zich als gewone dominee te min voor haar voelt, durft hij nooit het achterste van zijn tong te laten zien…

En tussen de bedrijven door helpt Sidney inspecteur Keating met het oplossen van allerhande moordzaken. Als predikant heeft hij namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn kameraad bij de recherche: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester.