Het geanimeerde verhaal: De jongen, de mol, de vos en het paard

Een nieuwsgierige jongen gaat op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap.

De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt.

Een prachtig verhaal dat ons allemaal thuisbrengt

Het geanimeerde verhaal vormt de basis voor de film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse die in december in première gaat op de BBC. Twee jaar lang werkten meer dan 100 animators aan deze prachtige animatiefilm. Charlies kenmerkende illustratiestijl komt in beweging door de full colour, handgetekende animaties.

De eerste versie was al mooi, maar de nieuwe kleurenversie is magisch!


Charlie Mackesy groeide op in Engeland, waar hij door de natuur dwaalde, tekende en zwom in de rivier. Hij ging nooit naar de kunstacademie, maar begon zijn carrière als cartoonist voor The Spectator en illustrator voor Oxford University Press. Zijn kunst is gepubliceerd in boeken, maar ook te vinden in ziekenhuizen, gevangenissen en scholen. Met De jongen, de mol, de vos en het paard creëerde hij een wereldwijde bestseller. Charlie bevindt zich graag in de wereld van zijn karakters, en heeft genoeg ideeën voor nieuwe avonturen.

Charlie Mackesy

‘Dus jullie weten alles over me?’ vroeg de jongen. ‘

Zeker,’ antwoordde het paard.

‘En jullie houden nog steeds van me?’


‘We houden juist nog meer van je.’