Israël, een wereld apart

Op 14 mei 2023 is het 75 jaar geleden dat David Ben-Gurion de onafhankelijkheid van de staat Israël uitriep. Deze week verschijnt Israël, een wereld apart van Piet van Midden. Een geschiedenis van meer dan 3000 jaar op leven en dood.

Israël , een wereld apart van Piet van Midden biedt een interesse inkijk in de geschiedenis van de staat Israël. De oppervlakte van de staat Israël is de helft van die van Nederland. Toch is dit land al sinds zijn stichting 75 jaar geleden het gesprek van de dag. Aan de ene kant is er een blijvende spanning tussen Israël en de Palestijns-Arabische wereld, tegelijkertijd zoeken gezworen vijanden uit het verleden weer contact met Israël. Wat maakt Israël zo bijzonder? Daarop beantwoordt dit boek het begin van een antwoord te geven. De auteur beschrijft de geschiedenis van Israël vanaf de eerste eeuwen, met nadruk op de laatste 75 jaar. Een geschiedenis vol conflicten en verrassende overwinningen . 

Dr. Piet van Midden  is Israël-kenner,  was oprichter van reisbureau Drietour, tot 2023 universitair docent Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg en predikant in de PKN. Naast de reisgids  Israël en de volgende vervolgen  verschenen van zijn hand of andere  De Groeibijbel  en een  aantal publicaties over Jozua en over de richters in Israël.