Kind i Steve Tasane

Het boek Kind i van Steve Tasane is een ontroerend en hartverwarmend jeugdboek dat zich afspeelt in een vluchtelingenkamp. Kind I woont samen met een groepje andere kinderen zonder papieren in een vluchtelingenkamp. Ze hebben genoeg te vertellen, maar niemand luistert naar hen. Terwijl ze op zoek zijn naar een nieuwe familie binnen de grenzen van het kamp, doen ze ook hun best om niet te vergeten hoe hun oude leven eruitzag. Zal iemand hen geloven? Een prachtig verhaal voor alle leeftijden, dat auteur Steve Tasane heeft gebaseerd op de ervaringen van echte kinderen in vluchtelingenkampen over de hele wereld.

" het optimisme van Kind i doet bijna pijn" - Het Parool

Cover van het boek Kind i

Kind i van Steve Tasane, klik op het boek om de bestelpagina te bezoeken.

Kind i, het boek dat geschreven is over het leven van vluchtelingenkinderen, met de verhalen van deze kinderen zelf. Levens die niet zouden moeten lopen, zoals ze nu lopen. Kinderen soms nog te jong om het verschil te weten tussen goed en kwaad, terwijl ze al wel leven naar de maat van een hoge misdaad.
Dit boek neemt ons mee naar zachte en jonge stemmen, stemmen die anders niet gehoord zouden worden en misschien alleen vermeld zouden worden als deel van een cijfer op het nieuws.

Zondag 20 Juni is het wereldvluchtelingendag. Laten we niet alleen een luisterend oor bieden, maar ook een moment pakken om na te denken over wat er aan de hand is, en wat wij hier samen aan kunnen doen.

“Ontroerend” – Art Rooijakkers

i. droomt nog steeds van een gelukkig leven. Hij vertelt zijn verhaal en dat van de andere kinderen omdat iemand toch naar ze moet luisteren, anders komen ze nooit uit het kamp en krijgen ze geen nieuwe verhalen. …. Een jongen zonder familie in de modder. Tasane beschrijft een imaginair vluchtelingenkamp maar feitelijk speelt dit zich niet heel ver van ons huis af. – Jaap Leest

Zelf interesse in het boek, en de verhalen?
Bekijk het boek hier

Insert Video
Insert Video