Narnia – C.S. Lewis en Imme Dros

Insert Image
Banner met magische uitstraling

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Narnia? Bij KokBoekencentrum vind je interessante boeken over uiteenlopende onderwerpen. Je bestelt bij ons gemakkelijk boeken online over theologie en filosofie, maar we bieden ook boeken voor ontspanning aan, zoals onze boeken van Narnia. We vertellen je graag meer.

Reis mee en lees de boeken van het magische koninkrijk Narnia

Als Pieter, Suze, Edmond en Lucy uit logeren gaan in het geheimzinnige, grote huis van een oude professor, komen ze op een dag een oude kleerkast tegen in een lege kamer. Lucy verstopt zich in de kast, maar tot haar schrik zit er helemaal geen achterkant in de kast… Via de kleerkast belandt zij, en later ook haar broers en zus, in het wonderlijke land Narnia, waar een strijd gaande is tussen de machtige leeuw Aslan en de boosaardige Witte Heks.

De boeken van Narnia, geschreven door C. S. Lewis, zijn nu beschikbaar in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Over C.S. Lewis

Insert Image

C.S. Lewis was een lid van de "Inklings", een schrijversclub actief in 1939 die bekend is gebleven mede dankzij C.S. Lewis zelf en J.R.R. Tolkien, de schrijver Lord of the Rings. C.S. Lewis is bekend geworden door zijn fictieboeken waaronder The Chronicles of Narnia. Lewis had zijn geloof mede dankzij Tolkien gevonden en heeft zich hierdoor laten leiden gedurende het schrijven van zijn boeken van Narnia. Een week voor zijn 65ste verjaardag is Lewis overleden. In 2013, vijfitg jaar na zijn overlijden, werd hij geëerd met een gedenkteken in de Poets' Corner in Westminster Abbey.

Portret van C.S. Lewis door Artur Lopes

Duik in het verhaal van Narnia

Ben je benieuwd hoe de boeken van Narnia aflopen? Of wil je leuke kinderboeken kopen, zoals boeken van de Silvester-serie? Wil je meer weten over ons assortiment? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@kokboekencentrum.nl. We bieden ook boeken voor volwassenen aan, zoals het werk van Tjeu van den Broek.

Narnia: De wereld achter de kastdeur is een  kinderboekenklassieker voor kinderen vanaf 10 jaar

Narnia deel 1 - C.S. Lewis - Oom tovenaar


Narnia deel 2 - C.S. Lewis - De wereld achter de kastdeur

Narnia deel 3 - C.S. Lewis - Het paard en zijn jongen

Narnia deel 5 - C.S. Lewis - Prins Caspian

Narnia deel 5 - C.S. Lewis - De reis naar het Morgenland

Narnia deel 5 - C.S. Lewis - De zilveren zetel

Interview met Imme Dros in het Nederlands Dagblad (ND)

‘De Narniareeks is echt heel goed. De taal bevalt me’

"Ik hoop vooral dat mensen het met plezier lezen, en dat het ze aanspoort nóg een boek te gaan lezen - welk boek dan ook. We hebben drie kinderen, waaronder een tweeling. Die kinderen speelden altijd met elkaar; ze lazen nooit. Toen ben ik ze gaan betalen om te lezen: voor elk boek een rijksdaalder. Dezelfde tactiek gebruikte ik later voor mijn kleindochter Roos. Het liep aardig in de papieren, maar het hielp! Door boeken maak je kennis met de ideeën van anderen. Taal is wat je bent. Hoe je met mensen omgaat, hoe je praat. Lezen is belangrijk."

Bron: debalie.nl

Vanaf het moment dat je dit boek openslaat, waan je je in het verhaal en lijkt het levensecht. Je gaat mee met de hoofdpersonages naar het betoverende land Narnia. In je verbeelding stap je met Lucy door de kleerkast, vaar je mee op de boot van Prins Caspian en zou je het liefst zelf mee vechten bij Het Laatste Gevecht met de Hoge Koning Peter om het kwaad voor eens en voor altijd te verslaan. Aslan's macht en goedheid is bijna voelbaar als je de boeken leest. Van alle, vele boeken die ik gelezen heb blijven dit mijn favorieten. Ondanks dat de boeken onder de kwalificatie Jeugdboeken valt, is het een genot voor jong en oud. Volwassenen zullen het boek net zo verslinden, en Narnia net zo liefhebben, als kinderen.

Narnia
Insert Table
Insert Content Template or Symbol