Aankondiging: Animatiefilm The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Apple Original Films brengt een korte animatiefilm uit: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse. De film is gebaseerd op het geliefde en bekroonde boek van Charlie Mackesy.

Met de stemmen van Tom Hollander, Idris Elba, Gabriel Byrne en Jude Coward Nicoll.
De film gaat in release op Apple TV+ op 25 december, eerste Kerstdag.


De animatiefilm The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (De jongen, de mol, de vos en het paard) is een verfilming van de internationale bestseller met dezelfde titel, geschreven door Charlie Mackesy. De film is voorzien van Mackesy’s unieke illustraties, volledig in kleur en met prachtige, handgetekende animaties. BAFTA-winnaar Tom Hollander (The Night Manager) speelt de rol van de mol, Golden Globe en SAG-winnaar Idris Elba (Luther) speelt de vos, Golden Globe winnaar Gabriel Byrne (All things bright and beautiful) vertolkt de rol van het paard en als laatste speelt nieuwkomer Jude Coward Nicoll de jongen.

Het is een verhaal over vriendelijkheid, vriendschap, moed en hoop voor kijkers van alle leeftijden, verteld in een hartverwarmende film met een klassieke animatiestijl. De kijker wordt meegenomen op een reis waarin er een onverwachte vriendschap ontstaat tussen een jongen, een mol, een vos en een paard die samen op zoek gaan naar een thuis voor de jongen.

‘Het maken van deze film met mijn getalenteerde team was magisch,’ vertelt auteur Charlie Mackesy. ‘Ik had niet gedacht dat het ooit zou gebeuren, maar het is ontroerend om te bedenken dat de film bekeken zal worden met Kerst. Ik hoop dat het een beetje blijdschap, vrolijkheid en troost brengt.

Matthew Freud brengt de Charlie Mackesy film, geproduceerd door Cara Speller, winnaar van een Emmy en genomineerd voor een Academy award (Love, Death & Robots, Pear Cider and Cigarretes, Rocket & Groot), J.J. Abrams van NoneMore Productions, ook een Emmy Award winnaar, en Hannah Minghella van Bad Robot Productions. De film is geregisseerd door Peter Baynton (The Tiger Who Came To Tea) en Charlie Mackesy. Het boek is aangepast voor film met de hulp van Jon Croker (Paddington 2). De uitvoerend producenten zijn John Ive en Woody Harrels. De muziek is gecomponeerd door Isobel Waller-Bridge, opgevoerd door het BBC-concert orkest en gedirigeerd door Geoff Alexander.

De film wordt uitgebracht in samenwerking met de BBC. De BBC zal de film in première laten gaan met kerst en in Nederland is de film te zien op Apple TV+.

animatiefilm the boy the Mole the Fox and the Horse

Op 22 november verschijnt bij KokBoekencentrum De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal, met de prachtige, geanimeerde illustraties van de film.

De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal| Charlie Mackesy| ISBN 9789026626005| € 24,99 | verschijnt 22 november 2022

de jongen de mol de vos en het paard geanimeerde verhaal