Boekpresentatie Anders voelen, anders geloven

Maandagavond 10 oktober presenteren Hanneke Schaap en Gert van den Brink hun boek Anders voelen, anders geloven: over autisme en geloofservaring. De presentatie begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Hanneke en Gert gaan tijdens de presentatie kort in op hun boek. Waarom hebben zij het geschreven en wat is de kernboodschap? En: waarom zijn zij er blij mee? Ondertussen kunnen deelnemers via de chat hun vragen stellen. Hanneke en Gert zullen daarop reageren en erover in gesprek gaan.

Je bent van harte welkom om de presentatie bij te wonen. Je kunt de livestream op genoemde datum en tijd volgen op https://www.youtube.com/channel/UCY9icQMaD2P_X8Y04BBWqNA (of zoek in YouTube het kanaal ‘klinische godsdienstpsychologie’).

Meer over Anders voelen, anders geloven
Wil je nu al meer lezen over de inhoud van het boek? Lees dan de inhoudsopgave, de inleiding en enkele ervaringsverhalen via deze link

Anders voelen, anders geloven van Hanneke Schaap-Jonker en Gert van den Brink is een psychisch-pastoraal boek voor mensen met autisme en hun naasten. Veel mensen met psychische problemen worstelen met hun geloof: ‘Is het wel echt?’ ‘Kan ik wel geloven met mijn probleem?’ Ook mensen met autisme kunnen last hebben van deze vragen. Autisme heeft invloed op relaties, communicatie, waarneming en gedrag. En dus ook op geloven en de relatie met God. Naast ervaringsverhalen en uitleg over de verbanden tussen autisme en geloofsbeleving gaan de auteurs in op wat Maarten Luther schreef over geloof en genade. De Reformatie blijkt verrassend behulpzaam voor mensen met autisme en hun omgeving.