Boekpresentatie André F. Troost en Henk Helmantel

Donderdagavond 6 juli 2023 organiseert Boekhandel Riemer in Groningen een avond met Henk Helmantel en André F. Troost. Aanleiding is de verschijning van hun nieuwe boek Wonen in verwondering.

Over Wonen in verwondering

Wonen in verwondering is een fullcolour cadeauboek waarin kunstschilder Henk Helmantel en dichter André F. Troost opnieuw hun kunstwerken bijeenbrengen. Dit prachtige vervolg op ‘Licht dat leven doet’ bevat veertig schilderijen, gecombineerd met evenveel bijpassende teksten. In het boek zijn ook schilderijen van Helmantel opgenomen die nog niet eerder in boekvorm verschenen. Van de gedichten van Troost is vrijwel niets eerder gepubliceerd. Een prachtig geschenk dat de verwondering over geloof en schepping in woord en beeld laat zien, en daarnaast een fraaie dwarsdoorsnede geeft van het werk van beide kunstenaars.

Over de avond

De avond vindt plaats bij Boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen en begint om 19.30 uur. Henk Helmantel presenteert een groot aantal schilderijen waarbij hij ingaat op de achtergronden ervan. André F. Troost draagt de gedichten voor die hij bij deze schilderijen geschreven heeft.

U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. De toegang is €8,- per persoon. U kunt zich hier aanmelden:

Programma

Het programma is als volgt:

19.15 uur Inloop

19.30 uur Welkom door Gert Jan Riemer

19.35 uur Presentatie Henk Helmantel en André F. Troost

21.30 uur Nagenieten