Boekpresentatie Eeuwenoude stilte van Mirjam van der Vegt

Een boek waarvan je hoofd tot rust komt?
Het prachtige koffietafelboek Eeuwenoude stilte hier en nu is het resultaat.
Weinig woorden, veel beelden. Kunst – natuur – architectuur brengen nieuw perspectief.
De verschijning van het boek willen we graag met jou vieren!

De presentatie vindt plaats op een heel bijzondere locatie: de Koepelkathedraal in Haarlem (Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem). In deze prachtige kerk loopt op dit moment de tentoonstelling Geloof in Geluk, waar beelden en kunst uit het boek in het echt te beleven zijn. Wij nodigen je uit voor een feestelijke presentatie op donderdag 21 oktober vanaf 15.30 uur. Je dient je aan te melden, want het aantal plaatsen is beperkt. Als bezoeker van deze presentatie mag je na afloop gratis de tentoonstelling bezoeken en de klokkentoren op. Een hapje en drankje kun je op eigen gelegenheid nuttigen in het restaurant achterin de kerk, of ga na afloop het bruisende Haarlem in.

Er is gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren door de diverse kunstenaars die meewerkten.

15.30    Inloop

16.00     Officiële presentatie door auteur Mirjam van der Vegt en kerkfotografe Diana Nieuwold

16.45     Mogelijkheid tot signeren & ontdek de kerk

18.00     De kerk sluit.

Over het boek

De zoektocht naar rust is van alle tijden. Op adem komen, genieten van schoonheid en veerkracht ontdekken: in dit boek neemt stiltetrainer Mirjam van der Vegt je mee op de avontuurlijke reis van hoofd naar hart. Je ontdekt de vier treden van stilte – de verschillende fases die horen bij rust. Herademen, struikelen, beminnen en uitreiken horen bij een leven in verbondenheid. Door middel van kunst, natuur en architectuur ontstaat er ruimte voor de verschillende facetten van je leven. Eeuwenoude stilte hier en nu geeft je nieuw perspectief en laat je al kijkend tot rust.

Mirjam van der Vegt is auteur en stiltetrainer. Haar laatste boek De kracht van rust werd verkozen tot Beste Spirituele Boek van 2021. Al jarenlang begeleidt zij trainingen en retraites. Zij stelde dit boek samen met verschillende kunstenaars. De prachtige platen van kerkinterieurs zijn van de hand van fotografe Diana Nieuwold.

‘Stilte woont overal – dat ervaar je als je jezelf even alleen laat. Maar in dit overvolle leven kom je daar bijna niet aan toe. Daarom is dit boek zo fijn, het helpt je enorm om waar dan ook de stilte uit te nodigen en te ervaren.’ - Inez van Oord, auteur en founder Happinez

‘De schoonheid van dit boek is een confronterende spiegel voor drukke mensen zoals ik en een herkenbare verademing voor talloze anderen. Liefdevol geschreven – een boek vol hoop en verwachting!’ - Jurjen ten Brinke, voorganger en presentator

boekpresentatie eeuwenoude stilte