Boekpresentatie Grote woorden van Martien E. Brinkman

Grote woorden van Martien E. Brinkman is een verdiepend boek dat literatuurkritiek, cultuurfilosofie en theologie combineert. Het is geschreven voor hen die geïnteresseerd zijn in grote woorden die eeuwenlang de westerse cultuur hebben gedragen.

Afkomstig uit de christelijke traditie hebben ze hun weg gevonden in de rechtspraak, het onderwijs, het sociaal stelsel en de kunsten. Sommige van die woorden hebben hun oorspronkelijke setting bewaard, andere zijn daar volledig van losgezongen. Grote woorden plaatst ze weer in een samenhangend perspectief.

Over Grote woorden

De auteur gaat in op de betekenis van een elftal ‘grote woorden’ (traditie, God, schepping, kwaad, schuld, plaatsvervanging, opstanding, vrijheid, liefde, dood en gebed).  Het boek is geschreven voor hen die geïnteresseerd zijn in de herkomst, reikwijdte en draagkracht van die woorden. Sommige hebben hun oorspronkelijke christelijke betekenis behouden, andere zijn daar volledig van losgezongen. Ze worden hier weer in een samenhangend perspectief geplaatst.

Boekpresentatie

De presentatie kent een gevarieerd programma met korte inleidingen van de auteur, een reactie van een meelezer en de voordracht van poëzie- en prozafragmenten, afgewisseld door de muziek van het Biltse saxofoonkwartet XASAXA (deze avond met trompet) o.l.v. Ankie de Niet.

Wanneer: vrijdag 1 november

Plaats: de kelder van de Bilthovense Boekhandel – Julianalaan 1 – Bilthoven (100 meter van het station Bilthoven, ruime parkeergelegenheid)

Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop 19.30 uur, afloop programma 21.30 uur)

Toegang: 5 euro (inclusief koffie/thee en een drankje)