Boekpresentatie Het geheim van David

Het geheim van David? Een avond met Henk Binnendijk

Vrijdagavond 17 februari beleggen Boekhandel Het Baken Katwijk en KokBoekencentrum Uitgevers een avond waarop Henk Binnendijk zal spreken over de Psalmen. David heeft meer dan de helft van alle psalmen geschreven. Henk Binnendijk neemt je mee in een aantal psalmen van David en laat zien dat het boek Psalmen ook voor ons nog relevant is. Zelfs in tijden van gevaar en beproeving bleef David dichtbij God en een man naar Gods hart. Hoe kunnen we dat geheim implementeren in ons leven?

Tijdens deze avond presenteren Henk Binnendijk en KokBoekencentrum Uitgevers het nieuwe boek van Henk: Het geheim van David. Ook zal er volop gelegenheid zijn om vragen te stellen aan Henk Binnendijk. En natuurlijk zal er psalmmuziek klinken.

Over de aanleiding van het boek

‘Nooit heb ik een boek geschreven dat mij zo dicht bij God bracht. Ik ben door dit boek veel meer van God gaan houden.’ – Henk Binnendijk

Henk Binnendijk vraagt zich af hoe David als koning van Israël, met zo’n druk en bedreigd leven, kans gezien heeft om toch telkens weer stil te zijn en een psalm te schrijven. Het zegt veel over zijn relatie met God. Dat ging hem boven alles. Door Davids psalmen te bestuderen is Henk Binnendijk achter het geheim van David gekomen. Het geheim dat David zijn hele leven bij zich droeg en dat hem kracht gaf in moeilijke momenten: ‘Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.’

Bij elk hoofdstuk zijn er vragen voor een Bijbelstudiegroep en voor persoonlijk gebruik.

Praktische informatie

De avond Het geheim van David vindt plaats op vrijdag 17 februari in Het Anker te Katwijk. Inloop is vanaf 19.00 uur. Aanvang van het programma is 19.30 uur. De toegang is gratis. De boekverkoop wordt verzorgd door Boekhandel Het Baken en natuurlijk is er gelegenheid om een boek te laten signeren door de auteur.

Tijdens de avond is een doventolk aanwezig.

Iedereen is van harte welkom.