Boekpresentatie Israël, een wereld apart van Piet van Midden

31 maart 2023 presenteren Piet van Midden, Christenen voor Israël en  KokBoekencentrum uitgevers het boek Israël, een wereld apart.

 

Over Israël, een wereld apart

Israël, een wereld apart van Piet van Midden biedt een interessante inkijk in de geschiedenis van de staat Israël. De oppervlakte van de staat Israël is de helft van die van Nederland. Toch is dit land al sinds zijn stichting 75 jaar geleden het gesprek van de dag. Aan de ene kant is er een blijvende spanning tussen Israël en de Palestijns-Arabische wereld, tegelijkertijd zoeken gezworen vijanden uit het verleden weer contact met Israël. Wat maakt Israël zo bijzonder? Daarop probeert dit boek het begin van een antwoord te geven. De auteur beschrijft de geschiedenis van Israël vanaf de eerste eeuwen, met nadruk op de laatste 75 jaar. Een geschiedenis vol conflicten en verrassende overwinningen.

Er is momenteel een heftig debat aan de gang over associaties van de situatie van de Palestijnen met de Holocaust. Israël, een wereld apart biedt een heleboel zakelijke informatie in handen die de meningsvorming kan dienen.

Over de presentatie

De feestelijke presentatie vindt plaats bij Christenen voor Israël (Henri Nouwenstraat 34, 3863 HV Nijkerk) op 31 maart 2023. Inloop is vanaf 13.00 uur, het officiële programma vangt aan om 13.30 uur. U bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen. Aanmelden voor de boekpresentatie is niet nodig.

Het programma is als volgt:

13.00 - Inloop.

13.30 - Opening door Peeber Koelewijn.

13.35 - Arjen van Trigt biedt het eerste exemplaar aan Piet aan.

13.40 - Piet biedt het boek aan iemand van de ambassade aan.

13.45 - Piet gaat in op zijn boek.

13.55 - Kort gesprek over het boek tussen Sara en Piet.

14.10 - Dankwoord Piet.

14.15 - Borrel met een Israëlisch wijntje met mogelijkheid tot aankoop boek en signeren.