De animatiefilm De jongen, de mol, de vos en het paard genomineerd voor een Oscar

Gebaseerd op de BBC-animatiefilm

De illustraties in het prachtige boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm die met Kerst in première ging. Wereldwijd raakten miljoenen in vervoering door het liefdevolle verhaal van de vier vrienden die op zoek zijn naar een thuis voor de jongen.

Genomineerd voor een Oscar
Ook de filmwereld ontging de animatiefilm niet. Vandaag werd bekend dat de animatiefilm is genomineerd voor een Oscar in de rubriek Best animated short. Wij kijken reikhalzend uit naar de de 95e uitreiking van de Academy Awards die plaats vindt op 12 maart. Wat de uitslag ook zijn zal, het verhaal van de vrienden gaat voort!

Een liefdevol voorleesboek voor jong en oud

'De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal' van Charlie Mackesy laat een unieke vriendschap tot leven komen.

In ‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties, zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm die genomineerd is voor een Oscar (te zien op Apple TV). De illustraties brengen de karakters die we allemaal kennen uit het eerste deel tot leven. Je stapt in hun wereld en reist met hen mee. Ook dit verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin. Het is een prachtig verhaal dat ons allemaal thuis brengt en zeker kinderen erg zal aanspreken.

‘Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent. Denk er altijd aan dat jij ertoe doet, en dat jij aan deze wereld iets toevoegt wat niemand anders heeft.’ – Charlie Mackesy

De jongen, de mol, de vos en het paard

Het originele verhaal

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.