De theologie podcast Top 5

De theologie podcast dompelt je iedere twee weken drie kwartier onder in een theologisch onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende Nederlandse theologen van dit moment mee. De focus van De theologie podcast ligt op actuele theologische publicaties in de breedste zin van het woord.

De theologie podcast wordt gepresenteerd door twee duo’s: Elsbeth Gruteke & Mark de Jager en Tom Mikkers & Tabitha van Krimpen.

Speciaal voor de zomervakantie bieden we je op deze pagina de De theologie podcast Top 5 aan. De beste afleveringen op een rijtje zodat je vanuit je vakantiestoel naar de beste theologische gesprekken kunt luisteren. Wil je meer afleveringen van De theologie podcast beluisteren, breng dan een bezoek aan Theologie.nl. Hier vind je de meest actuele afleveringen. Wil je alle afleveringen beluisteren, zoek dan in je favoriete player de afleveringen van De theologie podcast op. 

De theologie podcast Top 5#1. In gesprek met Erik Borgman over Tomáš Halík

#2. In gesprek met Geert Jan Blanken over de betekenis van Søren Kierkegaard

#3. In gesprek met Nikolaas Sintobin over hoe je verstandig omgaat met je gevoel

#4. In gesprek met Gijsbert van den Brink over geloof en wetenschap

#5. In gesprek met Arnold Huijgen over eerherstel voor 'de Moeder Gods

Over de presentatoren

Elsbeth Gruteke, radiopresentator, historicus, theoloog en predikant. Als presentator werkt zij voor de Evangelische Omroep. Mark de Jager, de Jonge Theoloog des Vaderlands 2019/2020 en predikant, is haar vaste gast.

Tom Mikkers is theoloog, predikant en werkzaam voor de EO als bedenker van nieuwe programma’s. Voor NPO Radio 1 maakt hij deel uit van het Nieuwsforum van Langs de Lijn EO en hij is te horen als side-kick in het programma Dit is de Zondag. Tabitha van Krimpen is de Jonge Theoloog des Vaderlands 2021/2022 waarin zij de verbinding zoekt tussen theologie, bedrijfskunde en maatschappelijke thema’s.

Benieuwd wat je verwachten kunt? Beluister de trailer, of de nieuwste aflevering. Luister je liever via Apple Podcasts of Google Podcasts? Dat kan!

de theologie podcast top 5